Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е

...
Коментари Харесай

Промени в ръководството на Schneider Electric в Пловдив


„ Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в огромна степен това е идея ”, споделя новият шеф на предприятието Мартин Димитров
(снимка: Ivan Kolovos / предоставена от Schneider Electric)

Schneider Electric назначи нов шеф на умната си фабрика за прекъсвачи в Пловдив. Мартин Йорданов заема мястото на Мария Топчийска, която управлява узаконяването на завода като Smart Factory и в този момент минава на интернационална позиция в компанията.

Мартин Йорданов поема длъжността шеф на Умната фабрика в Пловдив след повече от седем години в компанията. През предходния си трудов опит той е заемал позиции в областта на ръководството на качеството и намаляването на разноските, свързани със първични материали, инструментални екипировки и материални потоци. Последната му позиция в Schneider Electric е „ Метод управител и управител поддръжка ”.

Той е ученик на Техническия университет в София  със специалности „ Електроника ” и  „ Производствен и операционен мениджмънт ”. Назначението му идва скоро откакто компанията предприе разширение на производството в града под тепетата.

„ Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в огромна степен това е идея, в която всички участваме с ясното схващане, че вършим доста повече от това просто да произвеждаме крайни артикули. Тук задаваме стандарт на работа, поддържан от висок клас технологии с акцент върху ефикасната и устойчивата им упротреба ”, показа Димитров.
още по темата
Мария Топчийска, която пое предприятието през януари 2020 година, е първата жена, застанала отпред на фабриката на Schneider Electric в България. Именно тя управлява процеса за узаконяване на пловдивския цех като Smart Factory в края на 2019 година

В новата си роля Мария ще продължи да работи в сферата Smart Factory. Задачата ѝ ще бъде дружно с новия си екип да внедрява лийн техники за оптимизация на процесите и да залага нови стандарти за смарт технологии, които да се употребяват в група фабрики на Schneider Electric, произвеждащи артикули за извънредно електроразпределение.

„ Много се веселя, че на новата си позиция ще остана обвързвана с България и съответно с умната фабрика на Schneider в Пловдив ”, показа Мария Топчийска. „ Първо, няма да се релокирам за непрекъснато, а просто ще пътувам, когато се постанова, и второ – България остава в обсега на територията, за която ще давам отговор. Това ще ми разреши да не изгубвам връзка с хората и плановете тук, които са били значими за мен през годините ”.

Над 70% от процесите в индустриалната база на Schneider Electric в Пловдив са напълно автоматизирани. Тя е демонстрационен център за 14 страни, както и за задгранични компании с проекти да влагат у нас, а продукцията ѝ се доставя в над 30 страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР