Умната джаджа ще споделя емоциите им от игрите с конзолатаСамотните

...
Умната джаджа ще споделя емоциите им от игрите с конзолатаСамотните
Коментари Харесай

Sony създава робот за самотни PlayStation геймъри

Умната джаджа ще споделя страстите им от игрите с конзолата

Самотните геймъри на PlayStation може да се снабдят с компаньон-робот
(снимка: CC0 Public Domain)

Sony получи патент за любопитен артикул, който може да се появи на пазара в близко бъдеще и да направи по-интересен живота на самотните геймъри, ползващи фирмената подпора PlayStation.

Според описанието в документа, оповестен на уеб страницата на патентната работа на Съединени американски щати, става въпрос за съпътстващ робот, който е кадърен да споделя с геймъра страстите от играта с конзолата на Sony.
още по тематиката
Самият робот няма да взе участие в играта. Вместо това той ще реагира на страстите на потребителя по време на игра. Просто казано, роботът ще се радва или натъжава дружно с геймъра.

В документа се загатват и други цели на робота. Според проучвания, мотивацията на геймъра се покачва, в случай че до него има наблюдаващ. Роботът може да играе такава роля освен по време на играта, само че и при гледане на видео.

Очевидно концепцията на подобен робот е да оказва помощ на самотните геймъри. Ако сходно устройство излезе на пазара, то безспорно ще стане известно в Япония, където самотата е огромен публичен проблем.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР