Умишлено се вбива клин между главния прокурор и Реформаторския блок,

...
Умишлено се вбива клин между главния прокурор и Реформаторския блок,
Коментари Харесай

Радан Кънев пред БЛИЦ TV: Вбиват клин между Цацаров и Реформаторския блок

" Умишлено се вбива чеп сред основния прокурор и Реформаторския блок, тъкмо когато седнахме на масата на договарянията и правосъдната промяна потегли ", съобщи водачът на реформаторите Радан Кънев в коридорите на Народното събрание. Той упрекна "мафията в правосъдната власт " за настройването на Сотир Цацаров против Реформаторския блок, като по този метод се опитвала да провали правосъдната промяна.

Кънев назова "сюблимни нелепости " слуховете, че той или правосъдният министър желаят да станат основни прокурори. Депутатът изясни, че махането на Цацаров е безусловно невероятно по конституция и че реформаторите са желали да преразгледат пълномощията му, само че даже и тази алтернатива е отпаднала при търсенето на единодушие измежду политическите сили в Народното събрание.

Постоянните кавги и замяна на груби реплики сред основния прокурор и реформаторите, в това число и Христо Иванов, Кънев дефинира като "неприкрита битка да не се организира промяната. И я приписа на "долнопробни медийни среди, свързани с долнопробни среди в правосъдната власт ", без обаче да посочи какво има поради.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР