Умиращи от глад бедни афганистански семейства продават децата си да ...

Умиращи от глад бедни афганистански семейства продават децата си да

Умиращи от глад афганистански семейства продават децата си

Умиращи от апетит небогати афганистански фамилии продават децата си да жълти стотинки. Новината идва на фона на предупреждението от Световна стратегия по прехраната на Организация на обединените нации, която предизвести, че милиони афганистанци могат да умрат от апетит, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности за спасяването на 22,8 милиона афганистанци, които са покрай гладна гибел, написа в. Мирър.

Управляван от талибаните Афганистан е на ръба на икономическа рецесия, поради която небогати фамилии продават децата си в отчаянието си. Близо милион деца са изложени на риск от апетит, предизвести Организация на обединените нации.

Кризата в страната се ускори, когато американските военни се изтеглиха през август, а множеството страни в света не признават държавното управление на талибаните. Това пък ограничи филантропичната помощ, която светът се пробва да окаже на Афганистан.

Пред кореспондент на Военновъздушни сили гладуващи родители описват по какъв начин са продали щерка си за еквивалента на £360 (около 830 лева-бел. ред.) на мъж, който живее наоколо.

Мъжът твърдял, че тя ще бъде омъжена за сина му, когато порасне, само че родителите на момичето са наясно, че може да има доста по-неприятно бъдеще от това да се омъжи, написа БГНЕС.

Докато приказва с репортера на Военновъздушни сили, майката, която държи да остане анонимна, се разплаква. „ Другите ми деца умираха от апетит, тъй че трябваше да продадем щерка ми. Тъжна съм, несъмнено, тя ми е дете ", плаче майката.

Преди завземането на властта в Афганистан, брачният партньор й е работил като боклукчия, само че в актуалната рецесия не може да работи. „ Умираме от апетит ", споделя мъжът. "В момента нямаме нито брашно, нито олио у дома. Ние нямаме нищо. Не знам какво ще бъде бъдещето на щерка ми. Сърцето ми се къса, само че нямаше по какъв начин.. ", разплаква се и бащата.

Източник: dnes.bg