Умира ли Twitter?, замисли се милиардерът Илон Мъск през април,

...
Умира ли Twitter?, замисли се милиардерът Илон Мъск през април,
Коментари Харесай

Twitter губи най-активните си потребители

" Умира ли Twitter? ", замисли се милиардерът Илон Мъск през април, пет дни преди да предложи да купи платформата.

Според вътрешно изследване на Twitter(TWTR.N), с което Ройтерс се срещна, действителността надалеч надвишава шепата образци за звезди, които закриват акауните си в платформата. Twitter се бори да задържи най-активните си консуматори, които са жизненоважни за бизнеса, което акцентира предизвикването, пред което е изправен основният изпълнителен шеф на Tesla Inc (TSLA.O), до момента в който наближава крайният период за привършване на договорката за закупуване на компанията на стойност 44 милиарда $.

Тези " тежки туитъри " съставляват по-малко от 10% от всички месечни консуматори, само че генерират 90% от всички туитове и половината от световните доходи. „ Хеви туитърите ” са в " безспорен спад " от началото на пандемията, написа откривател на Twitter във вътрешен документ, озаглавен " Къде отидоха туитърите? ".

" Тежък туитър " значи човек, който влиза в Twitter шест или седем дни в седмицата и написа три до четири пъти седмично, се споделя в документа.

Проучването откри също по този начин смяна в ползите през последните две години измежду най-активните англоезични консуматори на Twitter, която може да направи платформата по-малко привлекателна за рекламодателите.

В същото време ползата към новините, спорта и развлеченията понижава измежду тези консуматори. Туитовете на тези тематики, които помогнаха на Twitter да си построи имидж на " цифровия площад " в света, както го назова Мъск, са и най-желани от рекламодателите.

От Twitter отхвърлиха да уточнят какъв брой от туитовете им са на британски език или какъв брой пари печелят от англоговорящите. Но демографският фактор е значим за бизнеса на Twitter, настояват някои анализатори.

Според писмото до вложителите през четвъртото тримесечие платформата е получила повече доходи от реклами единствено от Съединени американски щати, в сравнение с от всички други пазари, взети дружно, а множеството реклами в Съединени американски щати евентуално са ориентирани към англоговорящи консуматори, споделя Жасмин Енберг, анализатор в Insider Intelligence.

Проучването на Twitter изследва броя на интензивните консуматори на платформата на британски език, които демонстрират интерес към дадена тематика, въз основа на сметките, които следват, и по какъв начин този брой консуматори се трансформира през последните две години. В документите се споделя, че Twitter е бил стимулиран да изследва " притеснителни " трендове измежду потребителите, които може да са били прикрити от общия растеж на ежедневните дейни консуматори, и да разбере по-добре спада на най-активните консуматори на компанията. В изследването не са направени съответни изводи за аргументите за намаляването на " тежките консуматори " на платформата.

Помолен да разяснява заключенията на тези вътрешни отчети, представител на Twitter съобщи: " Редовно организираме проучвания на най-различни трендове, които се развиват според от протичащото се в света. Общата ни публика продължава да пораства, като през второто тримесечие на 2022 година доближи 238 милиона mDAU ", сподели представителят, употребявайки акронима за монетизируеми дневни дейни консуматори./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР