Умереното количество течност помага за разграждането на храната и подобрява

...
Умереното количество течност помага за разграждането на храната и подобрява
Коментари Харесай

Вредно ли е да се пие вода по време на хранене?

Умереното количество течност оказва помощ за разграждането на храната и усъвършенства усвояването на питателните субстанции

Всеки от нас е чувал изказванието, че пиенето на вода по време на хранене е нездравословно. Счита се, че течността разрежда стомашния сок, а това е нездравословно за храносмилането.

Добре известната доктрина, че пиенето на вода по време на хранене е нездравословно, не е оправдана от научна позиция. Това споделя гастроентерологът д-р Екатерина Кашух, предаде .

Експертът добавя, че няма научни доказателства в поддръжка на това изказване.

Според доктор Кашух пиенето на вода в този случай, в противен случай, благоприятства положителното храносмилане. Тя добавя, че умереното количество течност оказва помощ за разграждането на храната и усъвършенства усвояването на питателните субстанции.

Според специалиста, в случай че човек е релативно здрав, тялото му независимо контролира размера на стомашния сок, нужен за храносмилането. Също по този начин доктор Кашух акцентира, че в случай че се употребяват доста протеинови храни и не се употребява задоволително течност, има заплаха от запек.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР