Умерената консумация на алкохол не вреди на здравето, но има

...
Умерената консумация на алкохол не вреди на здравето, но има
Коментари Харесай

Най-нездравословният алкохол: избягвайте тези 3 вида

Умерената консумация на алкохол не вреди на здравето, само че има три типа, от които е по-добре да стоите настрани, в случай че не желаете да си навлечете проблеми.

1. Коктейли . Дали ще бъде Секс Он Дъ Бийч или Лонг Айлънд Айс Тий, има най-различни коктейли за всеки усет. Редовната приложимост на тези сладки калорийни бомби обаче е всичко друго, само че не и здравословна! В дълготраен проект злоупотребата с алкохол покачва риска от болести като хипертония, аритмия, чернодробна цироза, както и от нервни нарушавания. На здравето обаче вреди и забележителното захарно наличие на коктейлите. В огромни количества захарта поврежда чревната флора и предизвика възпаления в тялото, които на собствен ред благоприятстват развиването на разнообразни заболявания.  

2. Алкопоп . Алкопоп е сладка смесена напитка, състояща се от безалкохолна напитка като съдържаща захар лимонада или плодов сок, и алкохол като вино или концентрат. Алкопоп са желани най-много от младежите, защото с помощта на сладките допълнения усетът на алкохола се усеща по-слабо. Опасностите, които крият алкопоп: посредством захарта и въглеродната киселина алкохолът навлиза по-бързо в кръвта, което води до по-силно замайване. Освен това съществува риск прекомерно бързо да бъдат погълнати прекомерно огромни количества от тази нездравословна напитка. На всичкото от горната страна алкопоп са доста богати на захар, която би трябвало да консумираме в нищожно количество, в случай че желаеме да се предпазим от заболявания.

3. Уиски кола . В дребни количества самото уиски не е безусловно нездравословно. Напитката не съдържа мазнини и съвсем никаква захар. Нещата обаче са напълно разнообразни, в случай че консумирате уискито с кола. Защото тя е богата на калории и захар, които способстват за наднорменото тегло, а то на собствен ред е рисков фактор за редица болести. Колата също така поврежда зъбите и чревната флора. Чрез захарта алкохолът навлиза и по-бързо в кръвта и по този начин действието му се ускорява. Затова е най-добре да пиете уискито чисто – несъмнено, още веднъж с мярка.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР