Уменията по програмиране отварят нови врати и сбъдват големите мечти,

...
Коментари Харесай

ИТ бизнесът в САЩ иска задължително изучаване на информатика в училище


Уменията по програмиране отварят нови порти и сбъдват огромните фантазии, счита Тим Кук
(снимка: CC0 Public Domain)

Шефовете на огромни ИТ компании, опериращи в Съединени американски щати, приканиха локалните управляващи да включат компютърните науки в листата на наложителните образователни предмети. Зад самодейността стоят повече от 500 известни фигури в света на бизнеса, образованието и нестопанския бранш.

Бизнесът упорства пред губернаторите на Съединени американски щати и локалните просветителни водачи да актуализират програмата K-12, която съдържа лист с предмети, нужни за проучване в американските учебни заведения, заяви Ню Йорк Таймс. Сред подписалите апела попадат създателят на Amazon – Джеф Безос, основният изпълнителен шеф на Alphabet – Сундар Пичай, съоснователят на Microsoft – Бил Гейтс и създателят, ръководител и основен изпълнителен шеф на Meta – Марк Зукърбърг.

Подписалите документа към този момент основават благоприятни условия за работа за учениците по компютърни науки във всеки град в Съединените щати и във всеки бранш – от производството до банкирането, от селското стопанство до опазването на здравето. Много компании оферират стажове, с цел да оказват помощ на учениците да изберат кариера, и спонсорират проучването на компютърни науки, в това число планове за разнообразни общности с стеснен достъп до просветителната система.
още по темата
Според представители на бизнеса, пристигнал е моментът за деяние, а залозите са по-високи от всеки път. Те са подготвени да работят дружно – в интерес на учениците и стопанската система на страната – за актуализиране на програмата K-12, тъй че всеки възпитаник да има опция да учи компютърни науки. В момента информатиката не е включена в наложителната стратегия.

Отделно част от подписалите документа поддържат самодейността в Twitter. Така да вземем за пример, Тим Кук написа, че „ програмирането е едно от най-ценните умения, които човек може да научи ”. Бизнесменът акцентира, че то може да отвори нови порти, да предизвиква кариерното израстване и да трансформира огромните фантазии в постижими цели.

Бил Гейтс на собствен ред споделя, че компютърните науки са трансформирали живота му на 13-годишна възраст, когато е имал шанса да получи достъп до компютър, а за човек, роден през 1955 година, тази опция в действителност е била съвсем неповторима. Гейтс се надява, че новата самодейност ще даде на всеки възпитаник сходна опция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР