Умението на здравните власти да изберат най-добрия възможен тайминг за

...
Умението на здравните власти да изберат най-добрия възможен тайминг за
Коментари Харесай

Как зеленият сертификат ще унищожи като метеорит всички политически въпроси

Умението на здравните управляващи да изберат най-хубавия вероятен тайминг за зеления документ е потискащо непрецизно. И тук няма да приказваме за документите като за здравна мярка, тъй като въздействието им върху политическите диспути ще се стовари като астероид и скоро няма да можем да приказваме за каквото и да било друго. Ето какво имаме поради: 

1) Скалпиране на най-важните политически въпроси 

Въвеждането им тъкмо в този момент, три седмици преди изборите, матира всички политически партии и самите електорални благоприятни условия. Свива освен разнообразието на значимите политически въпроси, само че и незабавната потребност от техните решения - и ги свива до нула. Защо? Понеже условието за зелен сертефикат тъкмо в този момент, неизбежно скалпира политическия спор и това се схваща отлично във всички политически централи. Ако единствено преди седмица за кого да гласуваш бе избор, който включваше въпроси за корупция, ръководство, обществени и стопански решения, геополитика, изчегъртване и хрумвания, кюлчета и закононарушения, сега питането е едно: вие от еди си коя партия какво мислите за зеления документ. И дано познаем какво ще стане. Партиите боравят задоволително добре със статистика, от която се знае, че в България има 80 % неимунизирани и 20 % имунизирани. При такова систематизиране е повече от несъмнено, че съвсем всички политически участници няма да поддържат зеления документ, както и към този момент прочее стартира да става. Да се обявиш против документа ще се трансформира в наложителен политически ход и той ще бъде изработен. При състояние, че това би трябвало да е напълно ясно, какво по-точно чака Кацаров? Онзи, който предложи изчегъртване на документа ще е с преимущество пред всеки друг; по тази причина и всички останали изчегъртвания ще се отсрочат. Например - не сме ли първи по смъртност от ковид поради оборите в здравната система? Би трябвало да сме: поради това, че бяхме първи по смъртност и преди ковид. Не сме ли първи по смъртност поради най-високи равнища на пушене, алкохол и затлъстяване? Най-вероятно да: тъй като и преди ковид беше по този начин. Това обаче постоянно се отсрочва. Грешка: вечно се отсрочва. 

2) Огромна поддръжка за този, който предложи референдум

Да не суфлирам, само че това е идващото. Разразяващата се конкуренция във връзка с рецензията против зеления документ разумно ще стигне и дотук. Партията, която предложи референдум за въвеждането му, ще получи голяма поддръжка. Впрочем този път би имало  учредения - по този начин и по този начин коронавирусът от дълго време надскочи здравната си проблематика и нахлу грубо в политическия размисъл. Който сложи короната на референдума върху всичко, което става, ще извлече изключителни изгоди. 

3) Разделения до дъно

Вбиването на чеп сред патоса на имунизираните и радикалния отвод на неимунизираните от дълго време е раздрал поляризацията до кръв; връщане обратно няма. Въобще не сме надалеч от тотална гражданска схизма, която да озлоби до дъно едни към други двете групи. Социалните мрежи нормално набиват стероиди в този развой и ожесточението му ще стигне равнищата на инквизиция. Случаите на ковид са доста, само че към момента не е имало случай, в който имунизиран да убеди антиваксър да го направи или да стане противоположното. А в този момент ще има последващо превъртане, в което полюсното напрежение сред двете групи да премине прага на разкъсване. 

4) Сух режим и подправени документи

Допитването до историята за това по какъв начин възбраните могат да усилват престъпността безапелационно насочва към съмнението за иден взрив на подправените документи. Да се издадат такива не е изключително мъчно, поради това, че в стаята за взимане на ваксина няма никой различен с изключение на доктор и пациент. Фалшифицирането на имунизацията в такива условия е прекомерно елементарно, а искащите за него няма да са прекомерно малко. 

Затова, както е казано, проклинание е да живееш в забавни времена. Но поради тайминга на здравните управляващи, и в тъпи. 

 

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР