УМБАЛСМ Н.И.Пирогов намалява цената на изследването за доказване на SARS-Cov-2

...
УМБАЛСМ Н.И.Пирогов намалява цената на изследването за доказване на SARS-Cov-2
Коментари Харесай

Пирогов намали с 20 лева цената на PCR теста

УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” понижава цената на проучването за доказване на SARS-Cov-2 от 100 на 80 лв., съобщи БГНЕС. Целта е то да стане оптимално налично за пациенти със признаци и по този метод да се ограничи разпространяването на болестта.
От лечебното заведение акцентират, че лабораторията им разполага и с опция за групово тестване в разнообразни пакети, в това число и Семеен пакет до четирима души. PCR (Polymerase Chain Reaction) е способ за разбор, който все още е признат за „ златен стандарт “ в лабораторната диагностика на този патоген и неговите модификации.
 Черна гора отваря границите без PCR тест за жителите на няколко страни Черна гора отваря границите без PCR тест за жителите на няколко страни
С оглед идния летен сезон Черна гора отваря границите си за жителите на Руската федерация, Беларус, Украйна и Северна Македония...
Продължават и за имунизация. В “Пирогов ” разполагат с количества от препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca. Ваксинационните зони там работят без почивен ден, в това число събота и неделя. Желаещи отбрана против COVID-19 се премат сред 08:30 и 17:30 часа.
За „ Зелен кулоар ” са обособени имунизационните зони във фургона пред основния вход на „ Пирогов ” и Медицински център „ Н.И.Пирогов ”. За тези, които са записали час за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването, ваксини се слагат в пункта в Директората. на незабавната болница също са в подготвеност да ваксинират колективи на място.
Зелените коридори в УМБАЛ " Александровска " не престават с трите ваксини и в съботния ден, а също и през идната седмица. Работното време на пунктовете за имунизация остава от 9.00 до 17.00ч. Записване не е належащо.
Продължава имунизацията и според Националния имунизационен проект.
 Нови правила за влизане във Англия, Португалия и Канада Нови правила за влизане във Англия, Португалия и Канада
От през днешния ден, 15 февруари, Англия вкарва по-строги условия за влизащите в страната, измежду които в някои случаи и карантиниране в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР