УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ ще приема пациенти без COVID-19

...
УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ ще приема пациенти без COVID-19
Коментари Харесай

Областният щаб определи ИСУЛ за чиста от COVID болница

УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " ще приема пациенти без COVID-19 и ще извършва ролята на " чиста " болница. Това реши Областният медицински съвет на област София - град, съобщи.

Болницата ще стартира да извършва тази функционалност след изписване на приетите в болница все още инфектирани с ковид пациенти, като те няма да бъдат премествани за долекуване в други лечебни заведения.

Съвета, обособяването на настрана лечебно заведение на територията на област София само за пациенти с коронавирусна зараза, не е оправдано и използвано и не се предлага.

Във всички лечебни заведения в региона не престават да действат профилирани отделения за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза (в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", до момента в който бъдат излекувани).

Областният медицински съвет разпорежда на Столична РЗИ да изготви разбор за лечебните заведения в София във връзка със степента (процента) на претовареност на болничните кревати в Коронавирус отделенията и степента на съоръжение на тези отделения с нужната инсталация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР