УМБАЛ Свети Георги - Пловдив има готов проект за модерна

...
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив има готов проект за модерна
Коментари Харесай

УМБАЛ Св. Георги има проект за хеликоптерна площадка върху многоетажен паркинг

УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив има подготвен план за съвременна хеликоптерна площадка върху многоетажен паркинг, оповестиха от лечебното заведение. Функционалното оборудване с естакада и топла връзка към Спешно поделение ще бъде на ново място, защото от 8 години остарелият бетонен терен не е благосъстоятелност на болничното заведение, прецизират оттова.

Хеликоптерната площадка ще бъде до бул. " Свобода " и наоколо до Хирургическия блок на УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД.

Бетоновата площадка, употребена в предишното при нужда за приземяване на хеликоптери, е ситуирана в аграрен парцел, който от 2013 година не е благосъстоятелност на УМБАЛ " Свети Георги ". Площадката е изгубила първичното си предопределение в годините 2000-2009 година, като дефинитивно изчезва от кадастъра и кадастралната карта на 3 юни 2009 година През посочения интервал не са били предприемани дейности за възобновяване или легализиране на площадката, като тогава лечебното заведение е имало дял в собствеността върху парцела, в който се е намирала бетоновата площадка.

Новото управление на лечебното заведение, което встъпва в служба през лятото на 2010 година, подхваща дейности за възобновяване на функционалностите на площадката, само че през 2013 година вследствие на градоустройствено обмисляне и урегулиране, парцелът минава напълно в благосъстоятелност на страната.

Местоположението на площадката към този момент е несъвместимо с предвижданията на общия организационен проект на града, заради жилищното застрояване и новопостроения бул. - продължението на бул. " Свобода " около парк " Отдих и просвета ". Към момента не са ни известни правният статут и собствеността върху парцела, уточнавят от болничното заведение.

Затова през 2013 година управлението на УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД предприева дейности за планиране и строителство на нова хеликоптерна площадка. Планиран е за строителство многоетажен паркинг директно до Спешния портал на болничното заведение с съвременна хеликоптерна площадка.

Инвестиционният план е приключен напълно и все още УМБАЛ " Свети Георги " търси финансиране за осъществяването му. Проектът включва създаване на площадка за приземяване на модерни хеликоптери на покрива на паркинга, с пряк кулоар (естакада) и топла връзка към Спешно поделение.

От управлението на УМБАЛ " Свети Георги " показват, че са били сюрпризирани от неточностите в материала " Вижте хеликоптерната площадка на университетската болница в Пловдив ", оповестен в медия " 24 часа ".

" Надяваме се с сегашния материал да сме разяснили какви са в реалност обстоятелствата и събитията към въпросния авиационен обект, защото в оповестения на 31.01.2021 година материал липсва фактология и има неточни послания, които могат да заблудят жителите и читателите ", допълват от болничното заведение.

В публикацията на медията се споделя за остарялата хеликоптерна площадка, която сега е в съсипия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР