УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна успешно премина през предизвикателството на

...
УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна успешно премина през предизвикателството на
Коментари Харесай

67 617 пациенти са лекувани в УМБАЛ Св. Марина от началото на 2020 досега

УМБАЛ „ Св. Марина “ - Варна сполучливо мина през предизвикването на рецесията Ковид-19
УМБАЛ „ Света Марина “ ЕАД - Варна завърши 2020 година с позитивен финансов резултат и без просрочени отговорности, излиза наяве от доклада на най-голямото лечебно заведение в Източна България. Университетската болница мина през огромно предизвикателство, като пое най-голямата тежест на COVID-19 рецесията в района, заради нуждата от налично, навреме и качествено лекуване на инфекциозни болести.

67 617 пациенти са лекувани в болничното заведение от началото на 2020 година досега, 6 717 от тях с Ковид-19

От началото на пандемията на първа линия работи мултидисциплинарен екип, който води ежедневната битка с подлото заболяване. В интервала 01.01.2020г. - 10.06.2021 година са лекувани 67 617 пациенти, от които 6 717 с COVID-19. В взаимозависимост от настоящите здравни потребности на популацията, в лечебното заведение бяха обособени 423 болнични кревати за пациенти с Covid-19, от които 59 кревати за интензивно лекуване. Бяха трансформирани 19 структури, а в пиковете на инфекцията се диагностицираха и лекуваха над 500 заболели дневно. От месец август 2020 година на територията на Клиники по инфекциозни заболявания към УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна е ситуиран и Координационен център, обслужващ популацията от района и страната. За застраховане на лечебно-диагностичната активност през пиковете на пандемията над 300 лекари, медицински сестри и санитари от други структурни звена се включиха в битката с инфекцията. Създадената съвършена организация разреши паралелно с лекуването на пациенти с COVID-19, болничното заведение да продължи да оказва незабавна здравна помощ и на нуждаещи се със болести по профилите на разкритите клинични структури. Преминалите пациенти през незабавните отделения за този интервал са 54 311. Признание на обществото към достойния труд на медиците от УМБАЛ „ Св. Марина “ бе груповата премия „ Варна”, която бе връчена за извънреден професионализъм при организацията, координацията, диагностиката и лекуването на пациенти с COVID-19 от Варна и Североизточна България.

Варненската университетска болница е втората по величина в България. В нея работят 2 003 чиновници - 32 професори, 56 доценти, 36 основни асистенти, 153 асистенти, 693 експерти по здравни грижи и 652 различен личен състав, като непрестанно се влага в кариерното им развиване. Благодарение на прецизно спазваните противоепидемични ограничения се ограничи разпространяването на инфекцията измежду личния състав.

Успоредно с провокациите на рецесията продължи осъществяването на огромната капиталова стратегия, като главно се реконструираха и оборудваха клиниките по анестезиология и интензивно лекуване, неврохирургия, ревматология, кардиология, клинична лаборатория, референтна вирусологична лаборатория, кислородна апаратура, конфигурирани бяха най-модерните компютърен томограф, ПЕТ-скенер и СПЕКТ-скенер в България.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всички свои чиновници за професионализма, отговорността и безрезервната отдаденост на пациентите.
Собственият капитал е над 59 млн. лв.


Основана с капитал 19 491 000 лева, през днешния ден личният капитал на УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна е над 59 млн. лева Към сегашния миг болничното заведение няма непокрити загуби от минали години. Коефициентът на безспорна ликвидност е 1,49, което значи, че наличните парични средства са изцяло задоволителни да покрият всички отговорности, което е аршин за извънредно сполучливия мениджмънт в изискванията на рецесия. Болницата е приета от пациентите и интернационалните сътрудници за eвропейско лице на болничното опазване на здравето. УМБАЛ „ Св. Марина “ е най-високо софтуерната болница в страната. Разполага с два нуклеарно магнитни резонанса, три ангиографа, два супермодерни скенера, най-модерните ПЕТ-скенер и СПЕКТ-скенер, три линейни ускорителя, ехографи, ендоскопи, робот за разтваряне на цитостатици, роботизирана хирургия, съвременна болнична осведомителна система, център за транслационна медицина, клетъчна терапия и други До момента са извършени 153 костномозъчни трансплантации, от които 102 автоложни и 51 алогенни. Внедрени са неповторими способи за диагностика, лечебно, консервативно и оперативно лекуване. Болни от цялата страна търсят диагностика и лекуване в университетска болница „ Св. Марина “, като лекуваните пациенти от други обитаеми места отвън Варна са 20 966 за интервала.

УМБАЛ „ Св. Марина “ е център за нововъведения в региона на медицинските технологии, методите за битка със социално-значимите болести, здравния мениджмънт, университетското обучение и просвета и оказва методично управление на лечебните заведения в района и страната.

През 2020 година в болничното заведение са осъществени общо 81 инспекции от страна на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, НЗОК и РЗОК – Варна.
Средната брутна заплата е над 2400 лв.
През 2020 година цената на изплатените трудовите хонорари е 44 734 000 лева, а платените осигуровки, налози и такси към бюджета възлизат на 17 712 882,83 лева, излиза наяве още от доклада. Средната брутна заплата към 30.04.2021 година е 2 473,64 лева, като заплатите се изплащат регулярно. Болницата е съществена база на МУ„ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна. Паралелно с лекуването на пациенти по време на пандемията, сполучливо се организираше образователният развой на студентите както в електронна среда, по този начин и присъствено, с помощта на изцяло построената цифрова инфраструктура. Отличните благоприятни условия за лекуване и образование, които лечебното заведение предлага, усилиха капацитета на МУ-Варна. В разследване на това над 6 000 студенти, от които над 1 500 чужденци от 49 страни в света, избират да учат медицински специалности във Варна. В болничното заведение се образоват и 179 специализанти от всички специалности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР