УМБАЛ Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка, на която всички,

...
УМБАЛ Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка, на която всички,
Коментари Харесай

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ откри дарителска сметка за справяне с епидемията COVID-19

УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ афишира дарителска сметка, на която всички, които желаят да дарят средства за справяне с епидемията COVID-19, могат да го създадат.

В болничното заведение се правят редица новаторски интервенции, доста от които са неповторими, освен за страната, само че и за целия район. Тук се намира единственият у нас Референтен център по мозъчно-съдови болести, с началник доцент Станимир Сираков, където за първи път беше употребен трансвенозен достъп (през вена на крака) при емболизацията на артериовенозни малформации. В УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е и единственото място за хирургично лекуване на медикаментозно резистентни епилепсии. Под управлението на доцент Красимир Минкин в лечебното заведение за първи път беше направена имплантация на електроди за дълбока мозъчна стимулация при лекуване на напреднал Паркинсон. В Клиниката по неврохирургия, която е най-голямата в страната, всяка година се правят над 2300 мозъчни интервенции, множеството от които с изключителна трудност.

На територията на лечебното заведение се намира най-големият център у нас за лекуване на пациенти с вирусни хепатити, под управлението на проф. Красимир Антонов. Благодарение на вложенията, направени през последните години, УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е едно от дребното лечебни заведения в страната с напълно затворен кръг на лекуване на пациентите – от слагането на диагнозата, през обезпечаването на нужното лекуване, до следенето на резултата от него. Отделението по образна диагностика разполага с последно потомство ЯМР и единственият у нас бипланов ангиограф. В Отделението по лъчелечение с Център по радиохирургия е инсталиран последно потомство Линеен ускорител, а в Отделението по ядрена медицина има опция за осъществяване на SPECT/CT проучвания.

Нашите експерти постоянно са се управлявали в работата си от най-високите професионални стандарти, без значение от събитията. Надяваме се това да продължи и в тази тежка за всички обстановка. Ще бъдем на местата си, в името на нашите пациенти! 

Сметката, по която всеки може да подари средства, е:

IBAN: BG50UNCR70001521080517

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР