УМБАЛ Медика“ - Русеотбеляза на 25-ти март - Благовещение, 11

...
УМБАЛ Медика“ - Русеотбеляза на 25-ти март - Благовещение, 11
Коментари Харесай

За 11 години УМБАЛ Медика се утвърди като болница от национално значение

УМБАЛ „ Медика “ - Русеотбеляза на 25-ти март - Благовещение, 11 години развиване в изгода за здравето на хората. Само през последната година в лечебното заведение отвориха порти две ултрамодерни отделения – Хемодиализа и Кардиохирургия. Лицево-челюстната хирургия на болничното заведение проработи на цялостен размер с фокус към новаторските способи на лекуване. Това даде опция в Русе да се вършат редки и животоспасяващи сърдечни и лицево-челюстни интервенции. Отделението по Медицинска онкология се утвърди и оказва помощ за комплексното лекуване на болните с карциноми. През последната година и всички останали хирургични отделения имат развиване и съвременно съоръжение.

Водена от грижата за пациентите, УМБАЛ „ Медика “ вложи доста средства и старания в последно потомство високотехнологична инсталация и в привличането на изявени лекари с разбирането, че без тях не може да се прави качествена медицина.

Най-новото поделение по Кардиохирургия дружно с към този момент потвърдилата се инвазивна кардиология дава на пациентите на болницатакомплексно лекуване на международно равнище, а модерната здравна техника оказва помощ за това. В Лицево-челюстната хирургия работи мултидисциплинарен екип от приети експерти с технологии, които разрешават реконструктивни интервенции и използване на модерното 3D протезиране. За реализиране на тези комплицирани интервенции, лицево-челюстните хирурзи работят дружно с сътрудниците си от отделението по Пластично - възстановителна и естетична хирургия.

Комплексният метод в лекуването, който е водещ за УМБАЛ " Медика ", може да се види и в колаборацията сред другите болнични структури. Част от това схващане са вложенията в новаторска образна и лабораторна инсталация. Ултрамодерният ядрено-магнитен резонанс на марката Siemens, високият клас скенер и мамограф от същата марка са последните придобивки на отделението по Образна диагностика. Отличават се с висока точност на изображението и щадят пациента. Анализатори на водещи международни компании са новите апарати в Клиничната лаборатория. Те дават бързи и надеждни резултати и способстват за дейно лекуване и профилактика. Не инцидентно русенската болница непрестанно организира скринингови и осведомителни акции за предварителна защита и ранна диагностика на публично значими болести – сърдечно-съдови, онкологични, бъбречнии други

Развитието на здравното заведение е обвързвано с непрестанно повишение на квалификацията на личния състав, като значим фокус е развиването на младите фрагменти за реализиране на стабилно опазване на здравето. Част от тази задача е съдействието с медицинските университети в страната и с факултет „ Обществено здраве и здравни грижи “ на Русенския университет.

Университетската болница освен образова специализанти, само че и все по-активното развива научна активност. Редица лекари през годината опазиха докторати, други приготвят такива. Ръководството на Лечебни заведения „ Медика “ предизвиква тяхното научно и кариерно израстване. Резултат на този блян са форумите, които болничното заведение провежда взаимно с Русенски университет и други организации. От 29 до 31 март тя ще бъде хазаин на третото по ред издание на симпозиума „ Пролетни хирургични дни “. През април следва Конференцията на спиналните хирурзи, а през септември – Русенски интервенционални дни.

През 11-те години на своето развиване УМБАЛ „ Медика “ съумя да се утвърди като болница от национално значение. На празника си тя посреща четвъртокласници от клуб „ Какъв желая да стана “ от ОУ „ Васил Априлов “, които желаят да се срещнат с медицинските специалности. Ръководството и личният състав на лечебното заведение се надяват да чуят богатствата новина, че измежду тях има деца с фантазия да се грижат за хората и да избавят животи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР