Умът също като тялото трябва да се поддържа пъргав и

...
Умът също като тялото трябва да се поддържа пъргав и
Коментари Харесай

10 креативни загадки

Умът също като тялото би трябвало да се поддържа чевръст и в добра форма. Тези гатанки ще му подействат като ободряваща гимнастика. Начало, СТАРТ!

1).  Двама души се доближават към река. На брега има лодка, която може да побере единствено един. И двамата съумяват да стигнат до отсрещния бряг. Как?

2.)   Шерлок Холмс се разхожда по улицата и внезапно вижда мъртва жена на земята. Приближава се, отваря чантата й, вади телефона й и в указателя намира номера на мъжа й. Обажда се и споделя: " Веднага елате, жена ви е мъртва! Не след дълго мъжът се появява, хвърля се върху жена си и стартира да ридае: " О, скъпа, кой ти аргументи това??? " В този миг идва полицията, Шерлок показва мъжа и споделя: " Арестувайте този човек! Той е килърът. "

Как детективът стига до този извод?

3). Къде кон може да прескочи кон?

4). Рибар влезнал в морето с лодка. Връхлетяло го стихия и го отнесла на остров, обитаем единствено с дами. Събудил се на сутринта, целият крепко завързан с дебели въжета и схваща, че се готвят ритуално да го убият. Помолил да му дадат право на последна дума. След като споделил каквото имал, дамите го развързали, помогнали му да поправи лодката си, дали му храна и вода и го изпратили да си върви по живо, по крепко. Какво е споделил мъжът?

5). Първокласник взема решение тази мистерия за 5 минути, гимназист за 15 минути, студент за 1 час, а професор в никакъв случай няма да я реши. Загадката е: дешифрирайте „ едтчпшсодд. ”

7). Един трен пътува от точка А до точка Б със забавяне от 10 минути, а различен – от точка Б до точка А със забавяне от 20 минути. Кой от тях ще е по-близо до точка А, когато се срещнат?

8). Известно е, че измежду девет монети има една подправена, чието тегло е по-малко от това на останалите. Как с аптекарски везни и единствено две претегляния може да се дефинира коя е подправената монета?

9). Котката – 3, Конят – 5, Петелът – 8, Магарето – 2, Кукувицата – 4, Кучето -?

10). Стена от бетон е висока 3 метра, дълга 20 метра и тежи 3 тона. Как може да бъде съборена без никакви принадлежности и спомагателни средства? Отговорите вижте на идната страница
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР