Ултрамодерна система за видеонаблюдение вече има Монтана. Тя далеч не

...
Ултрамодерна система за видеонаблюдение вече има Монтана. Тя далеч не
Коментари Харесай

Умни камери спасяват Монтана от джебчии, джигити и ало измамници

Ултрамодерна система за видеонаблюдение към този момент има Монтана. Тя надалеч не се изчерпва с слагането на камери, а е интерактивна и с нея могат да работят както от общината, по този начин и от полицията. За играждането на системата управлението на града си е сътрудничило интензивно с Мтел. Телекомуникационната компания действително е построила системата за аналитично видеонаблюдение, която бе показана публично, макар че към този момент работи и даже има 1-2 случая на разкрити посредством нея закононарушения.

Новата облага на Монтана, която спомага за превръщането на града в интелигентен, бе показана от кмета на града Златко Живков, старшият шеф " Корпоративни връзки " на Мтел Иван Иванов и началникът на локалната полиция основен контрольор Илиян Филипов. Системата за видеонаблюдение ще помогне доста на града да се защищити от всевъзможни закононарушения, нарушавания на публичния ред, противозаконни гонки, каране с превишена скорост, разрушение на общинско имущество, джебчийство и така нататък, стана ясно от думите на Живков. Той изрази вяра, че редицата локални поданици, които досега са си разрешавали да правят каквото си желаят в Монтана, към този момент ще се дисциплинират, както вършат, когато са някъде в чужбина. Кметът е сигурен, че резултатът ще бъде налице, защото новата система покрива съвсем напълно града, в това число и всичките му 5 входно-изходни точки. По този метод никой няма да може да си разреши да открадне нещо и да избяга, да кара с превишена скорост, да разрушава, без да бъде засечен и хванат.

Новата интелигентна система за аналитично видеонаблюдение на Монтана употребява най-съвременните софтуерни достижения в тази сфера. Благодарение на което реализира над 98% известност на търсени автомбоили, за локализирането им в региони, където имат обхват камерите. Освен това всички данни влизат незабавно в централизирана система. Така общината, дружно с Мтел, направи първата крачка към превръщането на града в интелигентен, означи Иванов.

Той добави, че като част от австрийския телеком А1, Мтел сполучливо употребява ноу-хау от сътрудниците от Австрия, с цел да навлезе с по-бързи темпове в света на дигитализацията. " Днешният мотив е характерен образец за първата и най-важна крачка за построяването на град като Монтана и превръщането му в интелигентен град. Аналитичното видеонаблюдение е най-важната първа стъпка за тази цел. Благодаря и за съдействието на общината, която ни даде опция да осъществяваме този план ", сподели още Иванов. Като добави и че компанията е не просто мобилен оператор, а постоянно се е стремила да бъде социалноотговорна, потребна за хората и институциите и този план е единствено първата крачка в едно по-широко съдействие с община Монтана.

" Смятам, че темповете, с които се развива света в 21 век и технологиите, аналитичното видеонаблюдение е нещо доста по-различно от елементарното. Хората са привикнали да го свързват с инсталирането просто на камери. А тук става дума за цялостна система, която трансформира видеокамерите в средство за гарантиране на сигурността и спокойствието на жителите ", сподели Иванов.

По време на представянето на новата система кметът на града акцентира, че общината, която действително ще оперира с новата система, няма да се колебае да я употребява и дава данни от нея на полицията, които са й нужни, с цел да се подсигурява сигурността и спокойствието на града. Живков означи, че разчита системата да сътвори у тези жители и посетители на Монтана възприятие на самоконтрол, с цел да могат всички в града да се усещат спокойни. Да няма повече джебчии, които да крадат в региона на железопътната, автогарата и пазара, да няма повече гонки с коли по улиците, както и по парковете и на стадиона, каквито случаи е имало. Същото се отнася и до хората, които разрушават общинско имущество, като даде образец от преди 2 дни, когато шестима младежи, не роми, не престъпно проявени, не от небогати фамилии, са били хванати през нощта да режат чисто нова скамейка в централната градина, която се реновира сега със средствата по Оперативна програма “Регионално развитие”. Той предизвести и телефонните измамници, които лъжат и измъкват пари от възрастните хора, че към този момент ще бъдат хващани с помощта на модерната система за видеонаблюдение. И още веднъж напомни, че още преди формалния старт са налице 1-2 случая на хванати хора, престъпили закона.

 2004298 " Нека всички в Монтана да схванат, че ще би трябвало да влизат в града и да излизат от него с допустимата скорост. Защото всяка една кола, която влиза или излиза, без значение в коя част от денонощието, без значение от коя от 5-те входно-изходни точки го вършат, ще бъдат засичани. И нарушителите ще понасят съответните наказания ", предизвести Живков.

" Контролът би трябвало да е на равнище, глобите – още повече. И по този метод се надяваме, че ще падне процентът на нарушавания и закононарушение, ще бъдат изчистени тези проблематични зони, каквито ние имаме. Аз персонално се надявам, че тази система ще даде сходен резултат. И това не е репресивна система. Нормалните хора, които съблюдават разпоредбите и законите, няма от какво да се тормозят ", добави кметът.

Той означи също, че новото видеонаблюдение ще бъде от изгода освен на монтанчани, само че и на цяла България. Като даде образец с търсените по каквато и да било причина в страната коли. Ако те влязат или излязат от Монтана, незабавно ще бъдат засичани и централизираната система ще има данни за тях.

 2004297
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР