Ултраконсервативeн полски мозъчен тръст откри днес университет, в който да

...
Ултраконсервативeн полски мозъчен тръст откри днес университет, в който да
Коментари Харесай

Ултраконсервативен мозъчен тръст откри университет за създаване на нов елит

Ултраконсервативeн полски мозъчен концерн откри през днешния ден университет, в който да се приготвят бъдещи водачи, отстояващи консервативните християнски полезности, поддържани от националистическото държавно управление, против западния демократизъм, съобщи Ройтерс.
Още по тематиката
Въпреки че мозъчният концерн " Ордо юрис " официално е самостоятелна организация от ръководещата партия " Право и правдивост ", той закупи огромно значение в Полша през последните години. Няколко негови някогашни членове заеха висши позиции в ръководството и правосъдната система в Полша.

" Ордо юрис " оказва правна помощ на родители, които не са съгласни в учебните заведения да се приказва за правата на хомосексуалистите, и на локалните управляващи в битката им с " идеологията на ЛГБТ ". Мозъчният концерн цели да опазва полезностите на обичайна римокатолическа просвета в страната.

Представители на " Ордо юрис " споделят, че техният " Колегиум интермариум ", също като Централноевропейския университет, основан от пролибералния милиардер Джордж Сорос, ще се стреми да стане източник на бъдещи водачи в Централна Европа. " Това е нашата задача - да интегрираме Централна Европа въз основа на нашите културни полезности и нашите ползи ", сподели Тимотеуш Зих, вицепрезидент на " Ордо юрис " и ректор на новото образователно заведение.

Централноевропейският университет бе изпъден от Унгария от държавното управление на премиера Виктор Орбан, който обвиняваше Сорос, че с поддръжката си за мигрантите се пробва да унищожи европейската цивилизация. " Новият университет се стреми към благородната цел да сътвори академична общественост, посветила се на отбраната на християнските консервативни правила ", сподели през днешния ден Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на Орбан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР