Ултиматумът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на Продължаваме

...
Ултиматумът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на Продължаваме
Коментари Харесай

Ултиматумът на ГЕРБ към ПП-ДБ за рестарт на преговорите изтича. Какво следва?

Ултиматумът, който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на " Продължаваме промяната-Демократична България " за възобновяване на договарянията за кабинет, изтича през днешния ден.

Към момента и двете обединения не дават знак за обновяване на диалозите, откакто във вчерашния ден си насочиха еднопосочни послания: " вие сте на ход ".

Ултиматумът, подложен от Борисов, включваше и други условия: кабинетът да бъде осъществен с мандат на ГЕРБ, министър председател да е Мария Габриел и Асен Василев да не бъде финансов министър и да не взе участие в договарянията

От ПП-ДБ сложиха три предварителни правилото за продължение на договарянията, като измежду тях към този момент няма ултиматум за отдръпването на Мария Габриел, за каквото намекваше Асен Василев по-рано.

Въпреки поставеният период от Борисов мандатът може да стои импортиран в Народното събрание с неустановен период. Депутатите нямат период, в който да гласоподават държавното управление. Това значи, че на процедура министър председателят Николай Денков би могъл да продължи да бъде министър-председател в оставка с месеци, защото законът не слага съответен период по кое време тъкмо би трябвало да бъде гласуван импортирания проектокабинет на Мария Габриел.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР