Ултиматум, не благодаря. Под този и подобни лозунги се провеждат

...
Ултиматум, не благодаря. Под този и подобни лозунги се провеждат
Коментари Харесай

Девети ден на протести в РСМ

" Ултиматум, не благодаря ". Под този и сходни лозунги се организират за девети ден в Северна Македония митинги против френското предложение в договарянията за еврочленството с България, заяви МКД.

Протестиращите дефинират

Участниците, водени от опозиционните ВМРО-ДПМНЕ и Левицата, с македонски флагове и транспаранти минаха по познатия маршрут - около постройките на държавното управление, Министерството на външните работи и Народното събрание.

За момента няма данни за ескалация на напрежението като предходни митинги, при които бяха ранени десетки служители на реда, а участници бяха арестувани.
 Министерство на външните работи изпрати нота на РСМ поради антибългарски лозунги на митингите в Скопие
Министерство на външните работи изпрати нота на РСМ поради антибългарски лозунги на митингите в Скопие

Ноатата е в отговор и на популяризирания антиевропейски разказ против одобряването на добросъседски връзки сред двете страни

Протестите се организират всеки ден от 19 часа, като се изключи петък, когато недоволството беше изразено посредством блокади в Скопие и на основните пътища Щип - Велес, Струмица - Радовиш и Плетвар - Прилеп.

Протест не се организира в събота поради мюсюлманския празник Курбан Байрам.

Припомняме, че Министерство на външните работи изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония. Поводът са установени многочислени прояви и лозунги, ориентирани против България, по време на митингите в Скопие.

Отношенията межу РСМ и България се обтегнаха откакто бе разпален български културен център в Битоля, единствено няколко дни след неговото разкриване. За действието бе арестуван македонския реализатор Ламбе Алабаковски.
 47 служители на реда са ранени при митингите в Скопие
47 служители на реда са ранени при митингите в Скопие

От уикенда насам хиляди хора стачкуват всяка вечер против френското предложение

В края на юни българския парламент одобри предлагането на френското председателство и

Междувременно, стана ясно, че македонските депутати ще обсъдят френското предложение в четвъртък от 13 часа. Тогава ще се организира пленарна сесия на Асамблеята с единствена точка от дневния ред.

Координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски сподели, че те упорстват информацията, изпратена от държавното управление, да бъде върната като повърхностен материал и че с подобен документ се накърнява достолепието на Народното събрание.

" Листът, който държавното управление назовава " Информация за наличието на Предложението за преговорната рамка за договаряния сред Македония и Европейски Съюз ", е цялостно пренебрежение към нас, народните представители. Не може с един лист да се разисква най-важната работа в страната през идващите 10 години. Това е класическа деградация на честността и интелекта на всеки народен представител ".

Това не е било направено и съвещанието е планувано за четвъртък.
 Управляващата партия в РСМ даде зелена светлина на френското предложение за Европейски Съюз
Управляващата партия в РСМ даде зелена светлина на френското предложение за Европейски Съюз

От СДСМ убеждават, че решението е взето в интерес на националния интерес

Централният съвет на ръководещия Социалдемократически съюз в Северна Македония поддържа единомислещо френското предложение за започване на договаряния на страната за участие в Европейския съюз . Заседанието се организира късно тази нощ.

От партията показват, че " решението е взето в интерес на държавните и национални ползи , както и на стратегическите цели за участие в Европейски Съюз ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР