Ултиматум към премиера Бенямин НетаняхуБени Ганц заплаши с оставкаМинистърът от

...
Ултиматум към премиера Бенямин НетаняхуБени Ганц заплаши с оставкаМинистърът от
Коментари Харесай

Разрив в израелския кабинет

Ултиматум към премиера Бенямин Нетаняху
Бени Ганц заплаши с оставка

Министърът от военния кабинет на Израел - Бени Ганц, сложи ултиматум на премиера Бенямин Нетаняху. Ганц съобщи, че ще подаде оставка, в случай че до 3 седмици не бъде създаден и признат проект за следвоенното ръководство на Ивицата Газа, съобщи “Ройтерс ”.

Ганц изложи проект от шест точки, който включва връщане на заложниците, преустановяване на ръководството на Хамас, демилитаризиране на линията Газа и основаване на интернационална администрация по гражданските въпроси със съдействието на Съединени американски щати, Европа, арабските страни и Палестина. Планът също по този начин поддържа напъните за нормализиране на връзките със Саудитска Арабия и разширение на военната работа за всички израелци.

“Ако поставите националното над персоналното - ние сме с вас в тази битка. Но в случай че изберете пътя на фанатизма и поведете нацията към бездна, то ние ще бъдем принудени да се оттеглим от държавното управление ”, сподели Ганц на конференция в събота.

Бенямин Нетаняху от своя страна съобщи, че Ганц е избрал да сложи ултиматум на министър-председателя вместо на “Хамас ”. По думите му проектът би означавал “поражение за Израел ”.

Бени Ганц е дълготраен политически противник на Нетаняху - той се причисли към военновременния кабинет в първите дни на войната в символ на национално единение. Неговото овакантяване ще остави Нетаняху по-зависим от крайнодесните съдружници, които считат, че Израел би трябвало да окупира Газа и да възвърне еврейските селища там, написа АП. Социологическите изследвания сочат Бени Ганц като най-вероятния претендент за идващ министър-председател, отбелязва още организацията.

В Тел Авив се организира следващ огромен митинг с искане за оставка на държавното управление и неотложно освобождение на заложниците, като се стигна и до конфликти с полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР