Ултиматум към ПП-ДБ да представят списък със състав и структура

...
Ултиматум към ПП-ДБ да представят списък със състав и структура
Коментари Харесай

ГЕРБ с ултиматум - състав на Министерски съвет до понеделник

Ултиматум към ПП-ДБ да показват лист със състав и конструкция на Министерския съвет са сложили от ГЕРБ, стана ясно след края на дебата по общата управническа стратегия. Двете обединения обаче излязоха с очевидно разнообразни версии за това какво ще последва от тук нататък.
Прочетете още
" Трябва да намерим излаз от обстановката, тъй като тя за никого не е лека. Разбираме техните причини ", това съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, след срещата с акад. Николай Денков. Малко повече от 30 минути продължи диалогът, а след него и двете групи потеглиха в разнообразни направления, без да разясняват. Продължава техническата работа, сбит бе Денков. Минути преди края на диалога в Народно събрание пристигнаха съпредседателител на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков, само че по този начин и не се причислиха към дебата за управническата стратегия. 
 
Атанасова съобщи, че през вчерашния ден са се разбрали през днешния ден освен да се приказва по организационни въпроси, само че и по секторни политики. Това е втората стъпка от дългия развой, който сме почнали дружно. Законодателната стратегия е конкретизирана, вторият стадий, както сподели Асен Василев - би трябвало управническа стратегия. В доста къс период се организирахме и всичко сътрудници, които са взели участие в писането на нашата стратегия участваха и бяха подготвени за директен спор. Оказа се, че нямат такава подготвка. Не са подготвени да приказваме по секторни политики и управническа стратегия ", заключи Атанасова.

И изясни какви са общите задания, които въпреки всичко са си сложили: " времеви график, в който дружно двете обединения по секторни политки да разискват всички въпроси от двете управнически стратегии ". Това разискване би трябвало да стане до края на деня на следващия ден. Тогава би трябвало да са ясни " всички секторни политики  на двете предизборни платформи и стратегии, нанесени в табличен тип, с мерки  и нужно законодателство в общо държавно управление със споделена отговорност ". 

Втората тематика е бюджета. Паралелно със секторните политики на следващия ден ще бъде поканено и министерството на финансите по тематиката Закон за държавния бюджет. Всяка управническа стратегия и политика на което и да е ръководство, би трябвало да е съобразена с финансирането изясни Атанасова.

" Дадохме си период до петък всички тези въпроси за бюджетна и секторна  политика да бъдат показани на управленията на двете ПГ и на органите на партиите в тях. Поставихме като изискване в границите на почивните дни да ни бъде възложен състав и конструкция на Министерски съвет в случай че към момента сътрудниците от ПП-ДБ смятат, че е редно да постъпим ексцентрично, да се откажем от първия мандат и да подкрепим, като ги направляваме като законодателна власт. ", акцентира шефката на ПГ на ГЕРБ. 

" Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет... Многократно сме говорили за последващите стъпки - диалог с всички останали партии и групи и естествено, финален вид е държавно управление на малцинството ", сподели Атанасова. Според нея е най-лесно спечелилите от последните следващи избори, четвъртите и петите да стартира да води диалози с други. Много пъти сме говорили, че най-стабилна би била управническа формула с първата и втората коалиция, добави още тя. И акцентира - всеки състав на държавно управление би трябвало да отразява това, че ГЕРБ-СДС е победител на два следващи избора.

" Имаме цялостните учредения да считаме, че те подхождат безусловно неофициално към това да формираме дружно болшинство, да формираме общо ръководство ", означи тя. И даде образец - Асен Василев през вчерашния ден удостоверил наличие, само че повече от час през днешния ден той не се появи. 

ГЕРБ обаче били споделили, че ще извървят търпеливо целия развой. " От на следващия ден заран започваме диалог по секторни политики, поставяме всички старания да намерим излаз от обстановката. Разбираме техните причини ", уточни Атанасова. И добави, че както ПП-ДБ имат гласоподаватели и задължения към тях, по този начин и ГЕРБ. 

" Не е елементарно решение дружно да вървим към общо болшинство и политики. Ако го вършим в името на непоклатимост и на това, че сме натоварени с тази отговорност, би трябвало да го вършим отговорно ", настоя шефката на ПГ на ГЕРБ. Това не е детска игра - през днешния ден едно, на следващия ден друго, ядоса се тя. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР