Ултиматум към държавата поставиха националите по джудо днес. Елитните ни

...
Ултиматум към държавата поставиха националите по джудо днес. Елитните ни
Коментари Харесай

Националите по джудо с ултиматум към държавата

Ултиматум към страната сложиха националите по джудо през днешния ден. Елитните ни състезатели заплашиха да спрат подготовката си, в случай че Българска федерация Джудо не получи в допълнение финансиране от страната.

Новината разгласи президентът на централата Румен Стоилов на конференция в Пресклуб „ България “.

Лагерът на първия тим на България би трябвало да започва при започване на месец август, а Стоилов разкри, че все още са изхарчени 95 % от парите за годината.

„ Искахме към 2 милиона лв. бюджет, а получихме 1 милион. Наскоро направих сметка, че единствено за четирима национали подготовката е към 320 хиляди лв., а ние имаме цялостен тим “,

уточни президентът на БФ Джудо.

Родното джудо все още има късмет за четири квоти за Олимпийските игри в Париж 2024.

„ Ние сме единственият рейтингов спорт в България и сме една от дребното федерации, които имаме тимове в съвсем всички възрастови групи. В момента сме с четири квоти, само че в случай че не отидем на 2-3 надпревари, излизаме от зоната на квотите “,

добави Стоилов.

От 3 до 6 август трима от най-хубавите ни джудисти са с предложения и ще вземат участие на шампионата от сериите Мастърс в Будапеща – Ивелина Илиева (57 кг), Марк Христов (73 кг) и Ивайло Иванов (90 кг).

„ Ако нямаме контракт, по-късно ще съберем националният тим и ще упражняваме на „ Дианабад “ за здраве “. Лични средства 35 хиляди лв. съм обезпечил за кадетите и младежите за последния месец, тъй като Министерството на младежта и спорта финансира кадети и младежи единствено за международни и европейски шампионати “,

споделя още Стоилов.

 Снимки: БФДжудо, LAP.BG

Днес той връчи парична награда на 17-годишния Емил Вълчев за сребърния орден, извоюван на Европейското за кадети в Загреб през юни.

На идния младежкия олимпийски фестивал в Марибор отборът ни ще бъде показан от София Рангелова (48 кг), Емилия Апостолова (63 кг), Надие Жаафар (+63 кг), Георги Дамянов (60 кг), Емил Вълчев (81 кг), Димитър Куртаков (+81 кг), а за шампионата на планетата в тази възраст в Загреб през август ще се причислят Денис Гълъбов (55 кг), Кристиан Генов (66 кг) и Ванеса Пенгелова (70 кг).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР