Улиците, по които се движи масов градски транспорт, основните улици

...
Улиците, по които се движи масов градски транспорт, основните улици
Коментари Харесай

61 снегорина чистят пътищата в София


Улиците, по които се движи всеобщ градски превоз, главните улици в кварталите и рискови и стръмни сектори по кварталите са били обработени със смеси срещу замръзване, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В регионите „ Витоша “, „ Банкя “ и „ Панчарево “ заради по-голямото количество навалял сняг е осъществено и избутване на снежни маси.

Общо 61 снегопочистващи машини работят и сега.

Градският превоз се движи при зимни условия на всички места по направления си.

В спешния център за хора без дом са нощували 174 индивида.

От Следствен отдел към окръжна прокуратура приканват водачите да внимават и да излизат единствено с готови за зимни условия коли.

„ Изненадан съм от дейностите на водачите в събота и неделя – те не схващат, че е зима, не помниха, че е зима. Това значи, че би трябвало да се преценяват с метеорологичните условия и с това, което ние им казваме”, разяснява и инж. Михаил Рашков от АПИ пред bTV.

По думите му в страната няма затворени пътища поради днешния снеговалеж. По-рано сутринта паднало дърво е затруднявало придвижването в прохода Петрохан, само че е било отстранено. В местността Картела до Пазарджик снеговалежът е по-интензивен, само че на този стадий няма наставления към шоофьорите.

От Видин в посока София придвижването на тежкотоварни коли се пренасочва през Арчар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР