Улици в София да носят имената на Алексей Навални и

...
Улици в София да носят имената на Алексей Навални и
Коментари Харесай

Васил Терзиев обмисля улици в София да носят имената на Алексей Навални и Кристиан Таков

Улици в София да носят имената на Алексей Навални и Кристиан Таков обмисля кметът на София Васил Терзиев.

" Има две неща, които обмисляме и желаеме да създадем и това е да има улица " Навални " и да има улица " Кристиан Таков ", съобщи Терзиев в отговор на въпрос би трябвало ли да бъде преименувана улица " Граф Игнатиев " в центъра на столицата.

Няколко дни след гибелта на съветския опозиционер депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Манол Пейков предложи улица " Граф Игнатиев " в София да бъде прекръстена на " Алексей Навални ".

От думите на Терзиев обаче се разбра, че тематиката за преименуването на улиците ще би трябвало да изчака, тъй като сега в столичната община има по-важни въпроси за решение.

Кметът отговори и на въпрос за какво не са били неразрешени честванията на Деня на Съветската войска на Паметника-костница в квартал " Лозенец ".

По-рано през днешния ден посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова означи " Деня на бранителите на Отечеството ", по известен като " Деня на Червената войска ", пред монумента макар настояването на общински съветници то да бъде неразрешено

Терзиев разясни, че е получил нота от Министерството на външните работи, в която написа: " апелирам за вашето предписание за предприемане на съответните дейности по подготвеност ".

" В случая моите дейности по подготвеност са да бъде безвредно - не сгазят някой, да не стъпчат цветята, само че моята подготвеност не е да разреша или да не разреша, " отоговори той.

За прекъсването на честванията приканиха в своя декларация общинските съветници от " Продължаваме промяната-Демократична България " ( " Спаси София " ).

" Обръщаме се към кмета на София с апел да употребява своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи възбрана за осъществяване на този успех на гибелта, наименуван честване на " Деня на бранителите на отечеството " или Ден на Съветската войска, " се показва в декларацията.

Самата декларация беше оповестена като " израз на респект и взаимност с битката на Алексей Навални, който беше показно погубен от режима на Путин ".

Пред дни от " Демократи за мощна България “ (ДСБ) " сложиха два билборда с лика на Навални на метри от посолството на Русия в София.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР