Улици на три села от община Монтана са отнесени след

...
Улици на три села от община Монтана са отнесени след
Коментари Харесай

Пороят отнесе улици в три села на община Монтана /снимки/

Улици на три села от община Монтана са отнесени след пороя, който се изсипа над региона през миналото денонощие, оповестяват от администрацията в града на Огоста.
Припомняме, че хората от 30 къщи в село Клисурица бяха евакуирани поради заплаха от наводнение в ниските елементи на селото.
" Те са настанени при свои родственици в Монтана ", заяви кметът на регионалния град Златко Живков.
Той е бил на мястото, дружно с регионалния шеф Валери Димитров.
Заради притока от проливните дъждове късно след обяд в понеделник водата в язовир Клисурица е стигнала до ръба. Изпускателят на стената е отворен, а екипи на пожарна сигурност в Монтана са почнали изпомпване на водата, кото е траяло да тази заран. Нивото е овладяно. В избавителните дейности са се присъединили и частни строителни компании, които са обезпечили спомагателна техниката за прокопавания в дерето на реката.
През последните 12 часа единствено хидромодула на Гражданска отбрана е изпомпвал по 20 куб. вода в минута от язовир Клисурица. Наблюдението на водоема ще остане и през идващите 24 часа.
Затворен е пътя сред Клисурица и Долна Рикса поради проваляне на настилката. Разрушени е настилката улици в Долна Рикса, Смоляновци и Клисурица.
Областният шеф Валери Йорданов е оповестил отчасти бедствено състояние в три общини от региона – Берковица, Монтана и Георги Дамяново.





Най-тежко е ситуацията в Берковица, където късно след обяд в понеделник за час е паднал 70 литра дъжд на квадратен метър.



Там придошлата вода от пороя нанесе най-големи вреди на къщи дворове и улична настилка.
В избавителните дейности са включени екипи на гражданска отбрана, пътно ръководство, държавни и частни компании, както и военни от Враца, които разполагат с нужната техника. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР