Улицата е малка, но пък стига до самото Народно събрание.

...
Улицата е малка, но пък стига до самото Народно събрание.
Коментари Харесай

Ремонтът на Шишман. Колко време е нужно, за да се пребориш за една улица

Улицата е дребна, само че пък стига до самото Народно заседание. Как би трябвало да се ремонтира такова място? Колко да се обнови? Споровете за " Цар Шишман " доведоха общината до умерено решение и демонстрираха какво могат да реализират локалните поданици, в случай че са ангажирани в процеси, които директно ги засягат.

Драмите към софийската улица „ Цар Шишман “ са отпреди 15-тина години. Първо Столичната община се поддаде на концепцията да затваря улицата за коли в събота и неделя по време на летния интервал. Отваряше се място за хепънинг и дребен пазар на занаяти. Видя се скоро, че фестивален потенциал има за два-три пъти. Улицата стоеше празна.

Вдъхновението обаче не се охлади. Общината отново се очарова от концепцията да затваря улицата, само че към този момент за цялостен месец през лятото. Предвид опита от първия опит, това беше неуместна концепция, оповестена под пулмологическото име „ София диша “. Но улицата беше празна денонощно. Собствениците на бизнеси не дишаха, а крепко пъшкаха и псуваха, пренасяйки щайги и кашони от прилежащите улици.

Този резултат също докара до резултат, противопоставен на з
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР