Улица в район Студентски да носи на името на .

...
Улица в район Студентски да носи на името на .
Коментари Харесай

Предлагат улица в район Студентски“ да носи на името на проф. Живко Сталев

Улица в регион " Студентски " да носи на името на. Предложението ще бъде прегледано в Столичния общински съвет, то е по концепция на ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Поводът е 110-ата годишнина от рождението му, заяви във фейсбук Георгиев.

" Убеден съм, че предлагането ще бъде признато от общинския съвет, тъй като престижът на стои над политическите разлики . Благодаря на сътрудниците Диана Тонова, Милка Христова, Ботьо Ботев, Михаил Петров, Карлос Контрера, Васко Тодоров, Борис Милчев и Методи Лалов за поддръжката ", написа Георгиев.

Георгиев дава образец с морала на професор Сталев . Негови са следните думи: "...няма по-опасно зло за едно общество от подкупен арбитър. Защото съдията би трябвало да е неутрален, а корумпираният авансово е продал безпристрастието си ".

Научната активност на проф. Сталев обгръща 75 години, отдадени на правото и правната просвета . През 1947 година e определен за професор в Юридическия факултет на Софийския университет, където преподава цивилен развой, комерсиално и държавно право. От 1963 година е лекар на юридическите науки .

" Професор Сталев е образец за академик, който взе участие както в основаването на законодателството, по този начин и в неговото използване . Участва в създаването на съвсем всички по-важни нормативни актове след края на Втората международна война, които се ползват и през днешния ден. Той е ръководител и член на Конституционния съд в интервала 1997-2000 година, написа Георгиев.

Проф. Живко Сталев е член-кореспондент на Международната академия по относително право и на Международния съвет за търговски арбитраж, Доктор хонорис идея на Българската академия на науките. Автор е на над триста научни писания - в това число 26 монографии и 5 учебника в съвсем всички правни области, а неговият труд " Българско гражданско процесуално право " е непостижим и до през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР