Улица, на която да бъде построен магазин, рeсторант, бар и

...
Улица, на която да бъде построен магазин, рeсторант, бар и
Коментари Харесай

Проверка установила, че строителството на къмпинг Градина било в частни имоти

Улица, на която да бъде издигнат магазин, рeсторант, бар и паркинг към тях, включва капиталовото желание за строителство на къмпинг „ Градина “ до Созопол. Това е установила инспекцията на РИОСВ-Бургас, съобщи кореспондентът на .
Проектите за градежи обаче са в частни парцели и са съобразени с екологията и закона. Имотът, който към момента е обрисуван, е с повърхност 5,5 дка. Освен това макар че попада в предпазената територия „ Бакърлъка “, и тук не е открито нарушаване. Направена е оценка на съвместимостта на градежа с задачите на запазване на предпазените зони, естествените местообитания и на дивата флора и фауна в региона на „ Плаж Градина – Златна рибка “. Процедурата е завършила през месец март 2018 година и капиталовото предложение е в съгласие с нея.
" Теренът не е на територията на морския плаж, където се простират законовите пълномощия на Министерството на туризма ", оповестиха и от ведомството на министър Николина Ангелкова.
Проверката на РИОСВ-Бургас демонстрира още, че парцелът е част от устройствена зона за курорт и допълващи действия според Общ устройствен план на Община Созопол. Той също е получил утвърждение и екологична оценка в Министерство на околната среда и водите.
От инспекцията обаче ще сезират Община Созопол и РДНСК Бургас, във връзка с строителството и спазването на Закон за устройство на територията, излиза наяве още от мнението на специалистите.
Във Фейсбук групата " Да запазим Корал " обаче беше оповестен пост със фотоси и въпроси по тематиката " строителство на плажа ". А въпросите към фотосите са следните: по какъв начин този парцел е станал частна благосъстоятелност?; по какъв начин е заменен статутът му и се е трансформирал в урбанизирана територия?; по какъв начин е изменен неговия НТП (начин на трайно ползване) в " за курортен хотел, почивен дом "? А уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " твърди, че градежът е върху дюни, засипани с пръст със самосвал.




Припомняме, че по-рано стана ясно, че 1205 кв. м са унищожените пясъчни дюни в къмпинг „ Смокиня “, открити от оповестиха от екоинспекцията. По-голямата част от тях се намират в имота на 46-годишния Иван Нончев от Бургас, който беше упрекнат от прокуратурата, че е поръчал унищожаването на терена. От направената прецизна геодезична карта е видно, че унищожените дюни на къмпинга попадат на територията на няколко частни парцела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР