Уликите срещу хакера Кристиян Бойчев - Крис са фалшиви. С

...
Уликите срещу хакера Кристиян Бойчев - Крис са фалшиви. С
Коментари Харесай

Софтуерен инженер посочи защо уликите срещу хакера Крис може да са фалшиви

Уликите против хакера Кристиян Бойчев - Крис са подправени. С сходни „ улики “ може да бъде натопен даже и премиера. Това загатна софтуерният инженер Светлин Наков. Той сподели, че е невероятно в открития списък да се види файл C:/Users/Криссс/AppData/Roaming, представен от Нова телевизия.

``
реклама  

Инж. Наков и другите специалисти се усъмниха за главната улика против 20-годишния хакер, упрекнат за офанзивата против Национална агенция за приходите. 

Тя съставлява файл, в който той е не запомнил потребителското си име – Криссс. Според специалистите уличаващия файл е основан в допълнение.

„ Имаме явно доказателство, че тези улики са подпъхнати. Погледнете с какво е основан този ZIP списък – с операционна система Unix! Ако отворите един от тези файлове, ще видите C:/Users/Криссс/AppData/Roaming/...., нещо, което не може да съществува, т.е. той или е подправен, написан е на ръка писмен знак по писмен знак, или е бил основан на различен компютър. Това е все едно в съветски аероплан да намериш американска техника или противоположното. Не е обикновено “, разяснява инж. Наков.

„ Аз мога да основа файл и да пиша, че министър председателят е хакера. Това доказателство ли е? “, попита специалистът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР