Уличното правосъдие е практика в гетата. Това заяви в Здравей,

...
Уличното правосъдие е практика в гетата. Това заяви в Здравей,
Коментари Харесай

Защитник на ромите крещи на Ади Радева и Виктор, Карлос Контрера го контрира: Ще ревеш, като ви ошамарят!

Уличното правораздаване е процедура в гетата. Това съобщи в " Здравей, България " общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера по мотив напрежението във Войводино.

``
реклама

Имаме проблем със обществения живот на ромите в гетата. Това е обществен модел, сподели той. Гетото не са постройките, а съзнанието на тези, които го населяват, сподели Контрера.

По думите му към този момент би трябвало да приказваме преди всичко за образование. Без страната да се намеси със мощ няма да станат нещата, сподели Контрера. Според него вървим към понижаване на обществените им помощи. 

В студиото с него бе и Христо Николов, ръководител на фондация „ Саворе ”. С острия си език той бързо се разпали в отбрана на ромите и единствено след секунди към този момент стартира да крещи пред водещите Аделина Радева и Виктор Николаев. Блондинката се шокира и макар че в началото опита да води спор с него, след минути се съобщи.



 Въпреки спокойния тип на Контрера, въпреки всичко се стигна до вербално сблъскване с съперника в студиото. Защитникът на ромите пък оспори изказванието, че те не се образоват. " Не мога да изтъквам точни данни, само че по мой спомен над 7000 роми сега учат в университет ", сподели той, а реакцията на Карлос Контрера бе шокираща и красноречива - шокирана.



" Без репресии няма да стане. Можеш да убедиш човек, който желае да води разговор и те схваща. Този вид население виждате по какъв начин се държи. Агресията и насилието за тях е законен прийом за решение на спорове ”, сподели общинарят.

„ „ Саворе ” значи „ всички ”. Господин водещ, ще си разреша да отговоря както си желая на въпроса ви. Уж всичко тук е непринудено, само че става преди избори. Гетата не са заложени още през вчерашния ден. Тази бомба със закъснител. Българското общество употребява жаргонен термин в мозъка си – „ улично правораздаване ”. Няма институция там, където би трябвало да бъде ”, сподели Николов.

„ Циганите в гетата просто не желаят да живеят с бели хора ”, съобщи Контрера.

„ Просто всекидневно сме очевидци на такива неща. Например в Ботевград проблеми с шума, помните ли? Когато роми нападнаха жандармеристи ”, запита Контрера.

„ С години става една интеграция, не за 10 дни ”, отвърна Николов.
 
„ Е, да но на следващия ден в случай че се направи една профилирана интервенция и ги ошамарят, вие ще сте първият, който ще реве ”, съобщи общинарят.
 
„ Да, ще плача. Вие също на метрото си превишихте правата. Оставете ме да се изкажа ”, отвърна съперникът.

" Няма да те оставя да се изказваш ", скастри го общинарят

След тези думи децибелите и крясъците в студиото станаха прекомерно мощни. Двамата започнаха да приказват един след различен, а водещите просто оповестиха реклами, тъй като не можеха да спрат препирните.

Минути, откакто свадите в студиото на Нова телевизия завършиха Христо Николов се трансферира в конкурентната телевизия " България он Еър ". Там също не му трябваше доста време, с цел да стартира да крещи и да постанова възгледите си. Водещата остана тъкмо толкоз стъписана, колкото колежката й от Нова тв - Аделина Радева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР