Уличното графити изкуство превзема нови градски пространства във Враца. Инициативата

...
Уличното графити изкуство превзема нови градски пространства във Враца. Инициативата
Коментари Харесай

Улично изкуство превзе центъра на Враца

Уличното графити изкуство завладява нови градски пространства във Враца. Инициативата се финансира от локалната община, а юношески организации се включват с непринуден труд за модернизиране на архитектурната среда.

Пространството зад районния исторически музей до неотдавна беше занемарено и превърнато в боклучарник. Сега по самодейност на младежкия център във Враца то е преобразено в прелестно кътче за отдих в типично махленски градски жанр благодарение на остарели автомобилни гуми и пейки с ярки цветове.

Фасадата на музея пък се трансформира в автентично пано с изрисувани претекстове от сребърното Рогозенско тракийско богатство. Негов създател е един от най-известните графити художници у нас.

Станислав Трифонов, художник: Целта е да докоснем хората, които живеят в града, като не вървят към този момент по галерии, ние изнасяме изкуството по улиците и те стават изложбени зали. Разбирането на хората към този момент е друго, не като преди десетина години, към този момент вършат разлика сред вандализъм и изкуство.
Фасадата на прилежаща постройка към този момент е украсена с графит, напомнящ коледна картичка, която основава радостно въодушевление преди идващите празници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР