Уличните лампи в различни части на Варна светят и през

...
Уличните лампи в различни части на Варна светят и през
Коментари Харесай

Напук на двойните сметки: Улично осветление във Варна свети посред бял ден

Уличните лампи в разнообразни елементи на Варна светят и денем, сигнализираха читатели на Moreto.net. И всичко това в интервал, в който стана ясно, че по отношение на година обратно.

" Възмутително е парите за уличното осветяване, които идват от джоба на данъкоплатците, да се пилеят по този метод ", написа Гергана Стефанова.

Репортерска инспекция на Moreto.net, осъществена през днешния ден повече от два часа след изгрева на слънцето, сподели, че в част от Цветния квартал уличното осветяване фактически свети денем. Проверката бе осъществена в региона на ул. " Подвис " - блокове 28, 29, 30 и 31, а сигнали за светещо улично осветяване денем получихме и за други региони.

Стефани Ненова написа, че и във " Владиславово " има улично осветяване, което свети денем.

Читател сигнализира, че на ул. " Братя Миладинови " осветлението стартира да свети много преди да се стъмнило.

За сметка на това редица други читатели сигнализират, че в огромна част от града, в това число и в Цветния квартал, част от осветлението не работи вечер.

" Още преди празниците спря осветлението в региона на читалище " Отец Паисий " (Маяковски), мислех че е повреда и подадох сигнал. От няколко дни към читалището свети, само че по прилежащата улица " Добруджа " е мрачно, очевидно Общината прави икономии ", написа Антон Апостолов.

" От началото на зимата по ул. " Державин ", от " Св. Анна " до Нептун е мрачно! Добре, че са прозорците на Руското, най-малко да се ориентираш къде стъпваш! ", споделя Кремена Иванова.

Бистра Младенова пък написа: " Вечер по всички пресечки на " Княз Борис I " е извънредно тягостно. Вървим като прилепи, постанова се да си светим с телефон, с цел да не си счупим краката, а сметките за електричество пораснали?! ".

Всичко това се случва единствено ден откакто бе изнесена информация за сметките за улично осветяване на 4-те най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас през последните 3 месеца на 2021 година, от която ясно се вижда, че разноските са скочили два пъти.

Само за съпоставяне 753 хиляди лева е сметката улично осветяване на община Варна за ноември 2021 година, като за същия месец година по-рано е била 338 хил.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР