Уличен ВиК ремонт доведе до скъсване на газопровод и обгазяване

...
Уличен ВиК ремонт доведе до скъсване на газопровод и обгазяване
Коментари Харесай

Уличен ВиК ремонт доведе до обгазяване в Пловдив

Уличен ВиК ремонт докара до разкъсване на газопровод и обгазяване на част от квартал " Смирненски ” в Пловдив през днешния ден преди обед. Заради приключване на метан се наложи пожарникари и служители на реда да отделят огромен регион с жилищни здания и търговски обекти. Пострадали при случая няма.

Пловдив

Сигналът за спуканата тръба и обгазяването на улица „ Царевец ” подала жена отблизо заведение. На мястото незабавно били изпратени противопожарни екипи, служители на реда и чиновници на газоразпределителното сдружение. Близо час експертите се опитваха да спрат приключването, а на хората се наложи да употребяват защитни маски.

Тежката миризма и блокадата на периметъра принудиха множеството магазини да затворят още преди обед, а жилищата да бъдат проветрени.
Инж. Петър Пендов – оператор на газоразпределителната мрежа: Отцепихме региона, само че защото секторът е огромен, сега, в който налягането падна, до някакви естествени стойности, сътрудника с риск съумя да влезе и да затвори – сега е стиснато с една скоба.Ива Илиева: Нямам никакво възприятие за боязън или за суматоха, виждам, че всичко е безвредно, взети са ограничения за сигурността на жителите и си тръгваме, уповавам се всичко да се оправи в границите на деня.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР