Уличаваши служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от президента Радев,

...
Уличаваши служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от президента Радев,
Коментари Харесай

Нинова извади документи: Секретарят на президента уличи Радев в търговия с оръжие с Украйна

Уличаваши служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от президента Радев, документи за търговия с оръжие за Украйна, извади министърът на стопанската система в оставка Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг.

В събота основният секретар на президента Димитър Стоянов разгласява във Facebook клише на документ, от който в три реда става дума за пренасочване на оръжия от Афганистан към Украйна. Целта бе да се внуши, че министерството на Нинова изнася оръжие за Украйна, с цел да се поддържа изречената преди този момент сходна теза от президента Радев.

" Документът, който сподели Димитър Стоянов в събота, е от служебния кабинет на Стефан Янев ", съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

И сподели два документа - оригинала на цитирания от Стоянов и различен, с който уволненият от Нинова ръб на ВМЗ " Сопот " е желал тази договорка да се реализира.

Според Нинова първият документ е докладна бележка от някогашния шеф на ВМЗ " Сопот " до Съвета на шефовете. В него става въпрос за договорка, подписана през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със длъжностен министър председател Стефан Янев. " Съветът на шефовете на ВМЗ " Сопот " е назначен от служебния министър в служебния кабинет на Радев - госпожа Везиева през ноември 2021 година на финала на служебния кабинет. Освободили сме ги ние ", акцентира Нинова.

" Желанието на изпълнителния шеф на ВМЗ " Сопот " (вече бивш) е да бъде трансферирана датата и доставката от 2021-а за 29 април 2022 година. И да се трансферира от Афганистан за Украйна ", изясни Корнелия Нинова.

След това тя сподели и втори документ, с който Съветът на шефовете на ВМЗ " Сопот " утвърждава смяната в договорката. " Този Съвет на шефовете подава документи в Междуведомствената комисия за оръжия, само че към този момент за Украйна. Междувременно е пристигнало ново държавно управление, заменен е министърът на стопанската система и аз заемам този пост. Документите идват в Комисията и тя отхвърля да преглежда тази договорка и не издава позволение. Аз като принципал променям изпълнителния шеф на ВМЗ " Сопот ", който е назначен от ГЕРБ още през 2015 година А Съветът на шефовете е назначен на финала на последния длъжностен кабинет на Румен Радев ", изясни министърът на стопанската система.

Така Нинова потвърди документативно, че служебния кабинет на Стефан Янев прави опити за изнасяне на оръжия към Украйна, а президентът упреква за това нея. На всичкото от горната страна секретарят на президента Димитър Стоянов вади документ, от който излиза наяве, че точно служебното държавно управление на Радев позволява оръжейния експорт за Украйна.

Всяка неистина има граница, съобщи Корнелия Нинова.

" Последните месеци тематиката " оръжие за Украйна " беше използвана жестоко, манипулативно, с политически цели, само че всяка неистина и операция имат граници! Беше хвърлено обвиняване, че едно приказваме пред обществото и друго вършим. И до момента в който ние твърдяхме, че и един патрон не сме изнесли, те твърдяха, че нощем с медиатори вървят тонове оръжие за милиарди левове ", съобщи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова.

И добави, че е била призована от президента да " разгласи на обществото и на левите истината ".

" Защото може да се премълчава, може да се носи удар, когато лъжата идва от страна на хора, които нямат визия защо приказват, само че не може да се мълчи, когато тази неистина се институционализира на най-високо равнище ", сподели Нинова.

Ето я истината!

По думите ѝ основният секретар на президента Димитър Стоянов е разгласил 4 реда от документ с цялостното съзнаниие, че този документ уличава точно държавното управление на Стефан Янев, тъй като в него написа, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна.

" Той (Димитър Стоянов - б.р.) приказва за неистина. Днес аз ще ви кажа истината с цялостното досие на договорката " Афганистан - Украйна " - става дума за умишлена манипулция. От текста е видно, че става въпрос за договорка и доставка, подписана през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със длъжностен министър председател Стефан Янев. Комисията отхвърля да преглежда тази договорка и не ѝ дава позволение ", изясни Корнелия Нинова.

И в този момент, обърна се тя към медиите, какви са изводите:

" Тъжните заключения са за държавността, за институциите, за политическите кални борби и стремежът към истината. Това не е война с президента, а борба за истината, за прекъсването на подправени вести, за нормала страна, в която тази истина не се изкривява, с цел да унищожиш някого, който не ти е приветлив.

Ние, като управление, държавно управление, Министерството на стопанската система и промишлеността свършихме своята работа - тази договорка не е осъществена и освободихме борда, който я искаше ", бе безапелационна Корнелия Нинова.

И продължи, гледайки непосредствено в камерите на малките екрани:

" Президентът Радев ме прикани да приказвам, ето аз през днешния ден приказвам, макар че доста месеци притискам зъби. Време е и аз да задам въпроси.

Питам господин президента: Как ще почисти това леке, което беше лепнато върху президентската институция от основния му секретар Димитър Стоянов, тъй като това е направено съзнателно? Г-н Стоянов има цялостния документ, щом е извадил от него три реда, той знае, че това е договорка на служебния кабинет на Румен Радев. Той знае, че този ръб е назначен от там и все пак вади отчасти нещо, манипулира обществото без грам мисъл, че истината рано или късно излиза. Той злепоставя, той уличава президента Радев и служебния му кабинет в търговия с оръжие за Украйна с тези документи, които Ви показахме. Една от най-висшите институции – президентската да бъде употребена съзнателно, това е безусловно неприемливо. В правова страна и измежду народ, който претендира за господство на закона. "
 Публикацията във фейсбук на Димитър Стоянов. Публикацията във фейсбук на Димитър Стоянов.

 Докладната бележка от изпълнителния шеф на “ВМЗ” Докладната бележка от изпълнителния шеф на “ВМЗ”
 tttt

Епицентър. бг напомня хронологията на абсурда, който подхвана президентът Радев, а основният му секретар Димитър Стоянов в действителност го уличи в двойна игра.

На 24 юни, събота, държавният главазаяви, че министър председателят Петков е прострелял министър Нинова посредством изявлението си пред " Гърдиън ", в което твърди, че България изнася оръжие за Украйна през Полша.
" Това изявление пред " Гардиън " е доста показателно. Първо, министър председателят персонално призна, че България изнася оръжие за Украйна и второ, в своето предпочитание да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, отговаряща за разрешителните за това оръжие ", бяха точните думи на президента Румен Радев.

Малко преди този момент в същия ден, сутринта в ефира на Българска национална телевизия, Корнелия Нинова още веднъж изрично съобщи, че България не изпраща оръжие за Украйна. Думите й бяха доказани както от министъра на растежа и нововъведенията Даниел Лорер, по този начин и от министъра на защитата Драгомир Заков.

Час по-късно началникът на кабинета ѝ Калоян Методиев пусна ядосан пост във Facebook, в който съобщи: " Един президент не може да е непрекъсната черна станция, която да продуцира негативизъм и неистини. Днешните изказвания на президента още веднъж са в същата посока. Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена точно от Радев през април и май. Той я продуцира в общественото пространство. Това нямаше да има значение, в случай че беше тиражирано от политически маргинали, а не от настоящ президент ".

В отговор на Методиев с пост във Facebook в канонадата против Нинова и Министерство на стопанската система се включи секретарят на президента Димитър Стоянов. Той разгласява а във Facebook клише сякаш на документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна. Стоянов е копирал част от страница, на която личат думите: " Крайна дестинация на изделията, трансформира от Ислямска Република Афганистан на Република Украйна ". В посочения от президентския секретар откъс обаче на никое място няма думата " оръжие ". Факсимилето няма автограф, няма адресант, няма адрес. Нищо не удостоверява, че това е някакъв документ, или в случай че в действителност е документ, то тези неща са скрити, евентуално напълно съзнателно.
Освен това в текста става дума за Министерство на стопанската система, което сега не съществува, само че е било в правния мир по времето на служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от президента.

Продължението на абсурда го направи Явор Божанков след обяв в същия ден, още веднъж с пост в обществените мрежи.

" Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев. При това грубо. Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа написа „ Министерство на стопанската система “. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „ Министерство на стопанската система и промишлеността “, написа депутатът от Българска социалистическа партия.

И продължава: " Ако не беше злоумишлен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви покупко-продажби има. В комисията по оръжия участват двама представители на ДАНС, т.е. двама представители на президента. Те първи ревизират и подписват покупко-продажбите.. "
Президентът и екипа му " в опитите си да стрелят, улучват единствено елементарния българин, който чака повишението на приходите си. Улучват и българската военна промишленост, която съблюдава всички интернационалните конвенции и контракти, само че става жертва на политическо държание, което към този момент граничи с неприкрита злоба”, приключва Божанков.

Днес Нинова разплете цялата история, която демонстрира по какъв начин поради персоналната си злост, завист и злопаметност, сякаш държавните мъже в действителност срутват държавността.

И по какъв начин правовият ред и законността са простреляни от тези, на които Конституцията е вменила отговорността да ги пази.

И в този момент остава въпросът - по кое време президентът Румен Радев ще се раздели с основния си секретар Димитър Стоянов?

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР