Полицията публикува изображение на заподозрян срещу ULEZ - тъй като стотици камери са повредени или откраднати

...
ULEZ, който вече е в сила в централен и вътрешен
Коментари Харесай

ULEZ, който вече е в сила в централен и вътрешен Лондон, трябва да се разшири до границите на столицата с Бъкингамшър, Есекс, Хартфордшир, Кент и Съри от 29 август.

Кметът на Лондон Садик Хан многократно е подчертавал, че 90% от автомобилите, виждани да се движат в околностите на Лондон средностатистически ден, вече са в съответствие с ULEZ - но разширяването му среща ожесточена съпротива в някои райони поради нарастващите разходи за живот.

Въпреки че лондончани могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ до £2000 за замяна на несъответстващо превозно средство, не съществува такава схема за скрап за тези, които живеят извън столицата .

Бдителите, които се противопоставят на този ход, са се насочили към камерите за контрол, инсталирани от Transport for London (TfL), като често прерязват кабелите на камерите или напълно премахват устройствата.

Столичната полиция започна операция, насочена към групата, която се описва като „блейд рънърс“, по-рано тази година и заяви, че е регистрирала 288 престъпления, свързани с камери ULEZ към 1 август.

Това включва 185 сигнала за повредени кабели, 164 откраднати камери и 38 доклада за закрити камери.

В петък полицията публикува изображение на мъж, когото твърди, че иска да проследи във връзка с четири престъпления в Хилингдън, Хароу и Ъксбридж на 17 юни.< /p>

Прочетете още новини от Обединеното кралство:
Рейчъл Райли казва, че ще спре да подкрепя Ман Юнайтед, ако Мейсън Грийнууд остане
Дики Бърд се разпада, когато си спомня последните думи с Паркинсън

Командирът Оуейн Ричардс каза: „Това са очевидно неприемливи престъпни действия и имаме екип от служители, които разследват и идентифицират отговорните.

„Осигуряваме пропорционален полицейски отговор, като балансираме тези инциденти срещу широкия диапазон на оперативно търсене и престъпност, на които трябва да отговорим в целия Лондон.

„Ние работим в тясно сътрудничество с Transport for London и – наред с нашето разследване на вече извършени престъпления – ние ги подкрепяме да идентифицират нови начини за предотвратяване на нови камери да не бъдат повредени или откраднати."

Разширяването на ULEZ е обявено за законно

През юли Върховният съд постанови, че разширяването на ULEZ е законно, след като пет съвета, управлявани от консерваторите, подадоха правно оспорване - включително Съвета на окръг Съри.

Г-н Хан по-рано описа решението си да разшири ULEZ като „много трудно“, но настоя, че така ще „повече пет милиона лондончани ще могат да дишат по-чист въздух“.

Мотоциклетисти, които се противопоставят на ULEZ експанзия ще карат заедно по M25 в неделя.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР