Улесняват ремонтите във входа заради лоши съседи. Дори за спешни

...
Улесняват ремонтите във входа заради лоши съседи. Дори за спешни
Коментари Харесай

Улесняват ремонтите във входа заради лоши съседи


Улесняват ремонтите във входа поради неприятни съседи. Дори за незабавни течове мъчно се обезпечава кворум на събранието. Нови промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност целят улеснение на събранията на входа. Те са импортирани от Българска социалистическа партия в Народното събрание.
Законопроектът цели да се улесни
процесът по възобновяване и осъществяване на ремонт, както и усвояването на пари от Европейски Съюз или бюджета, като саниране да вземем за пример.

Предлага се решенията да се взимат с гласовете на притежатели, притежаващи 51 на 100 идеални елементи от общите в етажната благосъстоятелност,
а не с  67 на 100, както беше до момента.
Извършването на наложителен ремонт като течове по ВиК системата или покрива се взима с нормално болшинство от 50%. Въпреки това практиката демонстрира, че в доста случаи това е мъчно постижимо, заради индиферентност на притежатели на парцели в блока, показват вносителите от Българска социалистическа партия.
Затова те оферират решение за наложителен
ремонт да се взима и с гласовете на по-малко от 50 на 100 от притежателите.

Предлагат се промени, когато един притежател има повече от половината идеални елементи във входа. В тези случаи той слага
останалите притежатели в неизгодна позиция.
Затова новите разпореждания плануват, когато повече от 51% от собствеността в постройката е на един човек или компания, кворумът и болшинството за приемане на решения да не бъдат по-малко от 75 на 100, с цел да се запазят ползите и на другите притежатели.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР