ул. Княз Александър I N15Днес от 14:00 часа в залите

...
ул. Княз Александър I N15Днес от 14:00 часа в залите
Коментари Харесай

Дебютна за Пловдив самостоятелна изложба на Еми Куртова

ул. " Княз Александър I " N15

Днес от 14:00 часа в залите за краткотрайни експозиции на Градската художествена изложба (ул. " Княз Александър I " №15) ще се открие дебютната за Пловдив независима галерия на Еми Куртова.

Проектът е финансиран от Национален фонд просвета, стратегия " Дебюти``, раздел " Визуални и цифрови изкуства``. Чaст от плана бе показан за пръв път през януари в София под името " Автопортрет``. В него Еми съчетава снимка, живопис и статуя.

Еми споделя: " В изложбата жегвам няколко тематики, като акцентите са индивидът, природата, свободата и любовта. Представям ги в детайли и дълбочина. Любовта – най-висша полезност, крайната цел и химера. Тя е в основата на всичко, което градим. Човекът – комплициран, търсещ себе си във времето и пространството, той е мое въплъщение. Природата – в мащаб и в макродетайл, като наш дом и като дребна парченце, която можем да употребим.

В тематиката намеквам общата ни връзката с природата и връзката ни с модерния свят. Единичните " същински автопортрети " - припомнят, че индивида е и тяло, тяло посредством което възприемаме чувствата и възприятията спотаени надълбоко в нас. Включила съм и фотографии въодушевени от импресионизма. Те дават отговор на моите търсения и сънища. Показват светлината във вътрешните ми битки, в опит да усиля още замисъла, заложен в плана. Всичко, което вършим, е отражение на самите нас – наш Автопортрет``.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР