Укриването на данъци в Гърция надхвърля 60 млрд. евро годишно,

...
Укриването на данъци в Гърция надхвърля 60 млрд. евро годишно,
Коментари Харесай

Стурнарас: Гърция е европейски шампион по укриването на данъци

Укриването на налози в Гърция надвишава 60 милиарда евро годишно, твърди ръководителят на Гръцката централна банка Янис Стурнарас в изявление за новинарския уебсайт in.gr на 12 юни. И акцентира, че “считат страната за европейски първенец ” в укриването на налози, макар постигнатия прогрес в нарастването на данъчните доходи като % от Брутният вътрешен продукт.

Стурнарас показва, че публично заявените приходи на гърците са в размер на общо 80 милиарда евро, само че в реалност потреблението е на стойност 140 милиарда евро. И добавя, че това потребение не е съпроводено с понижение на спестяванията, които на процедура не престават да нарастват.

По отношение на необслужваните заеми банкерът оповестява, че е готова законодателна самодейност, която би трябвало да бъде изпратена на идващия финансов министър за използването на етичен кодекс от фондовете, обслужващи неприятните заеми. Стурнарас счита, че по-уязвимите длъжници би трябвало да бъдат предпазени. И че Гърция би трябвало да усъвършенства конкуренцията в банковата система, да помогне на по-малките банки и да изиска от кабинета да предложи равностойни конкурентни условия, с цел да се понижи разликата сред лихвените проценти по депозитите и заемите.

Стурнарас е убеден, че страната му ще си върне капиталовия рейтинг през тази година и показва, че Гърция се нуждае от държавно управление с дъргосрочен
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР