Укрепването на връзките на НАТО с Русия е възможно и

...
Укрепването на връзките на НАТО с Русия е възможно и
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Диалогът между НАТО и Русия е възможен

Укрепването на връзките на НАТО с Русия е допустимо и би трябвало да се търсят способи за определяне на разговор с нея, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в изявление за днешния брой на френския в. " Фигаро ".

Русия остава наш комшия и желаеме в връзките с нея да не се стига до нова Студена война, нито до нова конкуренция във въоръжаването. Продължаваме да се стремим към разговор с Русия, защото считаме, че той е вероятен. Лично се убедих в това, до момента в който бях министър председател на Норвегия, сподели Столтенберг, представен от ТАСС.

Той посочи, че връзките с Русия би трябвало да се подобрят и да се търсят способи за понижаване на риска от произшествия, които при настоящето напрежение може да доведат до пораждане на рискови обстановки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия ускорява позициите си и модернизира в обилни мащаби въоръжените си сили и по-специално нуклеарния си капацитет, означи шефът на НАТО.

Наред с това Столтенберг още веднъж се изрече сериозно за анексирането на Крим, за хипотетичните хакерски атаки и хибридни дейности на Русия, целящи " да отслабят демократичните институции на Запада ". НАТО отвърна на това съразмерно, укрепвайки груповата защита, акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР