Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така

...
Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така
Коментари Харесай

В ОПЕК са недоволни от сближаването на Русия и Саудитска Арабия

Укрепването на връзките сред Москва и Рияд, а също по този начин координацията на техните дейности на петролните пазари провокира неодобрение измежду редица страни, влизащи в ОПЕК. Това се споделя в публикация на вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

„ Докато ОПЕК изследва опциите за редуциране на добива, с цел да поправя спада на петролните цени, членовете на картела недоволстват поради тесните връзки сред Саудитска Арабия и Русия “, установи изданието. В публикацията се отбелязва, че представителите на тези страни „ са все по-загрижени за това, което Саудитска Арабия дава на Русия, която не влиза в ОПЕК, а точно прекомерно огромно въздействие върху цената на петрола “. „ По думите им, проектите на картела за повишението на цените на нефта могат да се окажат застрашени без единодушието на Русия “, написа „ Уолстрийт джърнъл “.

Докато връзката сред двамата най-големи експортьори на нефта укрепва, доста членове на ОПЕК, в това число Венецуела, Алжир, Кувейт и Нигерия се усещат отстранени от всичането на решения. Източник на вестника означи, че някои членове на картела считат, че закритите съвещания на Москва и Рияд за петрола са несправедливи. Решението на Катар да излезе от ОПЕК значително е било подбудено от доближаването сред Русия и Саудитска Арабия.

Друг източник на „ Уолстрийт джърнъл “ показва, че за Рияд връзките с Русия са значими на фона на убийството на журналиста Джамал Хашоги. „ Кралството от ден на ден се сближава с Москва, тъй като се нуждае от сключването на нови съюзи “ след случилото се.

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че на днешното си съвещание ОПЕК+ ще продължат договарянията за съкращаването на добива на „ черно злато “ през 2019 година Русия и Саудитска Арабия играят водеща роля в съглашението ОПЕК+- Двете страни още не са постигнали единодушие с какви количества да бъде скъсен добива през 2019 година /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР