Укрепването на конструкцията на "Нотр Дам" и осигуряването на безопасността

...
Укрепването на конструкцията на "Нотр Дам" и осигуряването на безопасността
Коментари Харесай

Укрепването на Нотр Дам струва 85 млн. евро

Укрепването на структурата на "Нотр Дам " и обезпечаването на сигурността й за последващи строителти работи доближи 85 милиона евро. Това заяви ръководителят на възстановителните работи военачалник о.з. Жан-Луи Жоржелен, представен от ТАСС и БГНЕС.
„ На стадия на подсилване и обезпечаване на сигурността на катедралата към този момент са употребявани 85 милиона евро ", сподели той и добави, че „ това е забележителна сума ".
Сумата на всички обещани дарения за възобновяване на катедралата досега е към 922 милиона евро. „ 600 милиона от тези пари са от източници във Франция, а 70 милиона евро са обещани от чужбина ", уточни още той.
Според Жоржелен действителната сума на събраните досега дарения е сред 400 и 500 милиона евро. „ Не се колебая, че ще успеем да съберем още повече дарения “, сподели той.
В същото време ръководителят на възстановителните действия акцентира, че към момента е рано да се твърди, че катедралата е избавена от сриване. „ На този стадий не можем да кажем, че "Нотр Дам " е избавен, защото следва един доста значим стадий - демонтирането на конфигурираните към фасадата на постройката строителни скелета ", сподели Жоржелен.
През ноември 2019 година френският министър на културата Франк Ристер разгласи, че евентуално възстановителните работи по катедралата, която пострада при пожар през април, ще започват най-рано към края на 2020 година Според министъра демонтирането на строителните скелета, с които е укрепена фасадата, би трябвало да завърши напролет на 2020 година
Тепърва следва конкурс за планове за възобновяване на постройката, като министърът не посочи дали става въпрос за реорганизация и възвръщане на първичния тип на постройката или за напълно нова визия на катедралата.
Припомняме, че пожарът в катедралата "Нотр Дам " избухна на 15 април предходната година, само че огънят бе изцяло сподавен едвам на идната заран. Причините за случая към момента се проверяват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР