Укрепването на европейската отбрана е един от приоритетите на настоящия

...
Укрепването на европейската отбрана е един от приоритетите на настоящия
Коментари Харесай

Държави от ЕС предлагат закупуване на общо въоръжение

Укрепването на европейската защита е един от целите на сегашния ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която преди малко разгласи кандидатурата си за нов мандат. След нахлуването на Русия в Украйна страните - членки на блока, към този момент усилиха военните си разноски: от 240 милиарда евро през 2022 година на 280 през 2023 година и 350, планувани за 2024 година Сега Съюзът желае повече съдействие.
Трябва да харчим повече, би трябвало да харчим по-добре и мисля, че би трябвало да харчим по- " европейски ", с цел да консолидираме нашата отбранителна индустриална база ". 
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия "  

Първата стъпка ще бъде Европейската отбранителна индустриална тактика, която ще бъде показана през идващите няколко седмици. Идеите включват общо закупуване на военни качества, сходно на имунизациите срещу COVID-19. Друго решение би могло да бъде издаването на дълг от блока за финансиране на разноските за защита. Според Дилън Макиарини Кросън, откривател в центъра за европейски политически науки, обаче няма да е елементарно да се одобрят новите ограничения. 
" В момента няма съглашение сред страните - членки на Европейски Съюз, да вземем за пример по отношение на взаимното закупуване от името на страните - членки на блока, на отбранително съоръжение от трети страни или частни сдружения. В същото време и полемиките за еврооблигациите за защита към момента са в огромна степен във въздуха, без съответно политическо съглашение и изследване. "
Дилън Макиарини Кросън - откривател в отдел " Външна политика на Европейски Съюз "

Докато основателите на политики в Комисията създават правните аспекти, някои страни членки наподобява не желаят или желаят да вкарат условия. Франция, да вземем за пример, упорства да купува единствено оръжия и муниции, създадени от европейски компании. Понастоящем страните членки с по-големи разноски за защита спрямо техния Брутният вътрешен продукт са Полша, Гърция, Естония, Литва и Финландия. Но те не купуват извънредно оръжия, създадени в Европа. Ако фон дер Лайен остане на власт, съвсем несъмнено е, че на европейския комисар ще бъде предоставен целият сектор " Отбрана " - работа, която сега е разграничена сред висшия представител по въпросите на външните работи и комисаря по въпросите на вътрешния пазар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР