Укрепено е свлачище при 107-мия километър на пътя между Елена

...
Укрепено е свлачище при 107-мия километър на пътя между Елена
Коментари Харесай

Укрепиха свлачище на пътя между Елена и Сливен

Укрепено е свлачище при 107-мия километър на пътя сред Елена и Сливен (път ІІ-53). Инвестицията е за над 2 млн. лв. , оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Второкласният път, преминаващ през прохода " Вратник ", е най-пряката връзка сред градовете Велико Търново и Сливен и е значима пътна връзка за общините Елена и Сливен с дребните обитаеми места с. Бяла, с. Стара река, с. Новачево, с. Градско, с. Жълт бряг и с. Бяла паланка. За обекта има издадено позволение за прилагане и водачите пътуват по ремонтираната права. Строително-монтажните работи са изпълнени по план " Превенция и противопоставяне по свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 ", финансиран от предпочитана ос 4 на Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година
 Огромно свлачище блокира пътя София – Самоков
Огромно свлачище блокира пътя София – Самоков

Опашки от чакащи коли има и в двете направления

През 2015 година интензивните превалявания активизираха свлачищна зона на второкласния път, при 107-ми км, и това наложи ограничение на придвижването в правата на МПС над 10 тона.

За укрепването на свлачището е построена пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на сектора. Ремонтирани са съществуващите отводнителни уреди и е възобновена стоманобетоновата регула. Отсечката е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи за повишение сигурността на придвижване.

Изпълнител на обекта е " Хидро-Вод Строй " ДЗЗД, в което вземат участие: " Хидрострой " АД и " ВДХ " АД. Договорът им е за 2 155 352.87 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е на " Булинженеринг-ТС " ЕООД. Техният контракт е на стойност 33 432 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е сбъднат от " Геоконструкт " ООД, като цената на контракта е 12 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР