Украйна заявява, че силите ѝ са подложени на интензивен руски

...
Украйна заявява, че силите ѝ са подложени на интензивен руски
Коментари Харесай

Последната украинска крепост в Луганска област - Лисичанск е под интензивен обстрел -

Украйна декларира, че силите ѝ са подложени на натоварен съветски обстрел в източния град Лисичанск, само че отхвърля изказванията, че са обкръжени. Това е последният украински град в Луганск, част от индустриалния район Донбас. Миналия месец Русия завладя близкия град Северодонецк.

" Едва имаме време да потушим огромните пожари в Лисичанск ", съобщи губернаторът на Луганск Серхий Хайдай, представен от Би Би Си.

При поредност от набези бяха развалени железопътни релси и електропроводи в северния град Харков. Не се оповестява за жертви.

Руското министерство на защитата заяви, че военновъздушните му сили са унищожили пет украински командни пункта и няколко склада за муниции, само че това изказване не е доказано от самостоятелни специалисти.

Взривовете станаха ден, откакто руснаците убиха повече от 20 души при ракетен удар по жилищен блок край Одеса.
По-късно в събота президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че противовъздушната защита на страната му е свалила украински ракети, макар че не посочи къде. Той е непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин и разреши на съветските войски да нахлуят в Украйна от Беларус през февруари.

" Те ни предизвикат... Преди три дни, може би малко повече, от територията на Украйна беше изработен опит за нанасяне на удар по военни обекти на територията на Беларус ", сподели той. " Но, популярност Богу, противовъздушните системи " Панцир " съумяха да прихванат всички ракети ".

Той добави, че " ние не се стремим да водиме война в Украйна ".

Русия концентрира сухопътната си атака в Донбас и губернаторът Хайдай съобщи, че артилерийският огън поразява Лисичанск от няколко направления. Но представител на Националната армия на Украйна отхвърли изказванията на подкрепяните от Русия сепаратисти от Луганск, че са обкръжили града.

Руски източници разпространиха в Туитър видео, на което се твърди, че руското знаме е сложено на боен мемориал в Лисичанск, само че това не е доказано.

Подкрепяните от Русия лугански сепаратисти обявиха, че са " заели последните стратегически височини, което ни разрешава да потвърдим, че Лисичанск е изцяло обграден ".

В последната си обновена информация за разузнаването Министерството на защитата на Обединеното кралство твърди, че съветските сили " не престават да реализират нищожен прогрес към Лисичанск, като нанасят въздушни и артилерийски удари ".

То също по този начин упреква Русия, че употребява противокорабни ракети от руската ера " във вторична роля за сухопътна офанзива " - не за това, за което са били предопределени. Ракетите Х-22 и Х-32 " евентуално " са тези, които са умъртвили доста цивилни в Кременчук и Одеса, споделя министерството.

Славянск, главен град в Донбас, държан от украинските сили, също е бил обстрелван още веднъж от руснаците. Кметът му Вадим Лях съобщи, че неразрешени съветски касетъчни муниции са умъртвили четирима души там - непотвърдено на този стадий изказване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР