Украйна заяви във вторник, че боевете в Бахмут са намалели,

...
Украйна заяви във вторник, че боевете в Бахмут са намалели,
Коментари Харесай

Украйна заяви, че боевете в Бахмут намаляват, обстрелът около него продължава

Украйна съобщи във вторник, че боевете в Бахмут са намалели, само че обстрелът продължава в региона към него, като нейните войски поддържат дребна позиция в края на града, а съветските сили разчистват регионите, които държат, съобщи " Ройтерс ".

Руските сили, че са завладяли изцяло Бахмут в Източна Украйна след месеци на тежки боеве. Украйна твърди, че е напреднала по северния и южния фланг на разрушения град и се надява да го обкръжи.

" В град Бахмут боевете понижиха, врагът продължава да прочиства регионите под собствен надзор ", написа украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр в " Телеграм ".

Повтаряйки изказванията на Украйна, че нейните сили към момента държат дребна част от града 15 месеца след пълномащабното навлизане на Русия, тя сподели: " Нашите войски управляват югозападните околности на града в квартал " Литак ".

Тя уточни, че силите на Киев са постигнали прочут прогрес " по фланговете на север и юг от Бахмут ", само че не даде детайлности.

Руските настъпателни дейности леко са намалели, сподели Маляр и добави: " В същото време количеството на обстрела е непрекъснато високо ".

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е съумяла да ревизира информацията от бойното поле.

Москва споделя, че завладяването на Бахмут отваря пътя за по-нататъшен прогрес в източния промишлен район Донбас, граничещ с Русия. Украйна твърди, че напредването ѝ по фланговете на съветските сили е по-смислено от изтеглянето ѝ в самия Бахмут и Русия ще би трябвало да отслаби линиите си другаде, с цел да изпрати подкрепления и да задържи опустошения град.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР