Украйна заяви днес, че нейни сили са си върнали контрола

...
Украйна заяви днес, че нейни сили са си върнали контрола
Коментари Харесай

Украйна отблъсква руските войски в контраофанзива

Украйна съобщи през днешния ден, че нейни сили са си върнали контрола над обитаеми места от съветски войски, водейки огромна контраатака в североизточната част на страната, която може да значи смяна в хода на войната и да сложи под опасност напредъка на главната част от съветските сили, съобщи Ройтерс.

Тетяна Апаченко, говорителка на 92-а механизирана бригада, основните украински сили край Харков, удостовери, че украинските войски са си върнали контрола над селищата Черкаски Тишки, Руски Тишки, Боршчова и Слобожанске на север от Харков.

Юрий Сакс, консултант на украинския министър на защитата Олексий Резников, съобщи, че триумфите слагат елементи от втория по величина украински град отвън обсега на съветската артилерия.

Контраатаката може да значи нова фаза във войната, с начало на украинска атака след седмици на масирана съветска офанзива.

С отблъскването на съветските войски, окупирали покрайнините на Харков от първите дни на войната, украинците се придвижват на отдалеченост, която им разрешава да нападат снабдителни линии на основните съветски сили на юг, отбелязва Ройтерс.

Украйна се пробва да прекъсне снабдителните линии, тъй като те са една от главните недостатъци на съветските сили, отбелязва Нийл Мелвин от основания в Лондон център за разбори RUSI. Приближаването на силите на Киев до границата с Русия значи, че успехите на съветските сили в Североизточна Украйна са под все по-голяма опасност, прибавя той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР