Украйна заяви днес, че град Авдеевка в източната част на

...
Украйна заяви днес, че град Авдеевка в източната част на
Коментари Харесай

Киев смята, че град Авдеевка в Източна Украйна може да се превърне във втори Бахмут

Украйна съобщи през днешния ден, че град Авдеевка в източната част на страната може скоро да се трансформира във " втори Бахмут " - дребен град, където украинските сили се бият против съветските войски от осем месеца, само че рискуват да бъдат изцяло обкръжени, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9905
Битката за Бахмут в промишления регион Донбас е една от от най-ожесточените в продължаващата близо 13 месеца война в Украйна и припомня за окопните бойни дейности по време на Първата международна война.

Командващият сухопътните сили на Украйна сподели предходната седмица, че в този момент силите на Москва се пробват да обкръжат изцяло Бахмут при нахлуване, което не е довело до обилни пробиви.

В понеделник представителят на командването на оперативно-стратегическата формация " Таврия " съобщи, че е склонен с оценката на английското военно разузнаване, че Русия ускорява натиска върху снабдителните линии към Авдеевка, както е направила и към Бахмут.

" Врагът непрекъснато се пробва да обкръжи Авдеевка. До огромна степен съм склонен с сътрудниците си от Англия, че Авдеевка скоро може да се трансформира във втори Бахмут ", сподели представителят Олексий Дмитрашкивски съобщи.

" Бих желал да кажа обаче, че не всичко е наред с съветските елементи, които нападат в тази посока ", добави той в излъчени по малкия екран мнения.

Украйна заяви преди известно време, че съветските сили търпят тежки загуби при настъплението си в Източна Украйна.

В спокойно време Авдеевка е имала над 30 000 поданици. За разлика от Бахмут, тя е фронтови град от години. Украинските сили са се окопали там доста преди нахлуването на Русия в Украйна предходната година, удържайки линията против подкрепяните от Русия бойци, сложили под собствен надзор обширни региони в Източна Украйна през 2014 година, откакто Русия анексира Крим.

Авдеевка се намира директно на север от завзетия от съветските сили град Донецк, над който Киев изгуби надзор през 2014 година

Британското военно разузнаване заяви през днешния ден в Туитър, че съветските сили последователно напредват в региона на Авдеевка и означи, че огромният Авдеевски коксохимически цех " може да се окаже основен терен за защита с развиването на боевете ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР