Украйна заяви, че стои зад удара с дрон, предизвикал огромен

...
Украйна заяви, че стои зад удара с дрон, предизвикал огромен
Коментари Харесай

Украйна пое отговорност за удар с дрон камикадзе по рафинерия в Русия

Украйна съобщи, че стои зад удара с дрон, провокирал голям пожар в петролна база в Западна Русия. Това е вторият удар по съветско петролно хранилище от началото на войната. Нападението е било ориентирано към петролно вместилище на " Роснефт " на към 50 км от украинската граница, в съветския град Клинци. То е осъществено от Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата. Видеозаписи демонстрираха голямо огнено кълбо, което се врязва в резервоарите на петролния склад. По-късно над града с към 60 000 поданици се образува облак от черен пушек. От своя страна Украйна предизвести, че армията ѝ е изправена пред " напълно действителен " дефицит на муниции. А президентът на страната Володимир Зеленски прикани да се затегнат глобите против Москва.
Продължаваме да поддържаме връзка с сътрудниците си, с цел да подсигуряваме цялостното използване на глобите против Русия. Това не е нереален въпрос. Терористичната страна създава оръжия, в това число ракети. Във всяка от тях има десетки сериозни съставни елементи, които са създадени в чужбина, доста от които са създадени от компании от свободния свят.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано стана ясно, че идната седмица НАТО ще стартира най-мащабните си военни учения от десетилетия насам. Около 90 000 души персонален състав ще вземат присъединяване в няколкомесечните учения, целящи да покажат, че алиансът може да отбрани цялата си територия покрай границата с Русия. Войските ще се придвижват към и през Европа до края на май в границите на това, което НАТО разказва като " симулиран сюжет на възникващ спор с съвсем равносилен съперник ". Според новите отбранителни проекти на НАТО главните му съперници са Русия и терористични организации.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР