Украйна заяви, че не е поемала ангажименти към Русия, които

...
Украйна заяви, че не е поемала ангажименти към Русия, които
Коментари Харесай

Украйна отрича да е давала нови обещания на Русия за зърнената сделка

Украйна съобщи, че не е поемала задължения към Русия, които да надвишават изискванията на Черноморската самодейност за зърно, контрактувана през юли, с цел да убеди Москва да възобнови присъединяване си в договорката, оповестява " Ройтерс ".

В събота действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Мотивът, бележит от Кремъл, бе, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изясни това с .

Вчера обаче съветското министерство на защитата разгласи, че, откакто е получила писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.

Впоследствие съветският президент Владимир Путин заплаши в случай че Киев наруши гаранциите за сигурност към Москва.
 Русия плаши отново да напусне зърнената договорка, само че без да блокира Турция
Русия плаши отново да напусне зърнената договорка, само че без да блокира Турция

Путин предизвестява Киев да не нарушава гаранциите за сигурност към Москва

Във Facebook представителят на украинското външно министерство Олег Николенко акцентира, че Киев не е предложил нищо ново на Русия, с цел да подсигурява, че тя ще се върне към договорката , предопределена да освободи украинския експорт на зърно след съветската инвазия.

Държавата ни не е поела нови задължения, които да надвишават съществуващите в съглашението за зърното, безапелационен бе той.

" Спомнете си, че в границите на това съглашение (през юли) страните се ангажираха да подсигуряват безвредна и надеждна функционираща среда за зърнения кулоар. Украйна в никакъв случай не е излагала на заплаха зърнения маршрут ", акцентира Николенко.

Той уточни, че Украйна ясно се придържа към изискванията на съглашението.

Украйна не е употребила и не е възнамерявала да употребява зърнения кулоар за военни цели, посочи още Николенко.

" Москва се върна към договорката за зърно с помощта на дейната дипломация на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и В съгласуваност с Украйна те откриха думите, които (руският президент Владимир) Путин да разбере ", посочи той.
 Украйна ликува от неуспеха на
Украйна ликува от неуспеха на " съветския шантаж " за зърнената договорка

Смутената Москва осъзнала, че самодейността ще сработи и без нейно участие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР